eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Nemzeti Kézilabda Akadémia növendékei fürdenek a Balatonban az akadémia lakófalujánál, Balatonbogláron 2019. június 12-én.
Nyitókép: A Nemzeti Kézilabda Akadémia növendékei fürdenek a Balatonban az akadémia lakófalujánál, Balatonbogláron 2019. június 12-én. MTI/Varga György

Komoly változás jön az időjárásban, de ki örül majd ennek?

Szerdára marad a hőség, majd csütörtökön hidegfrontot kapunk, de olyat, hogy mindenki örülhet neki! Néhány helyen lesz egy kis égzengés, aztán kitör a legjobb nyár: vége a kánikulának, "csak" nyugis napsütés, 25-29 fok körüli hőmérsékleti maximumokkal.

Előrejelzés az ország területére szerda estig:

Túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk.

Szerdán a déli szél már csak Sopron és a Fertő körül élénkülhet meg, illetve zivatar környékén átmeneti szélerősödés is valószínű, másutt azonban gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul, de az északi völgyekben néhány fokkal hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 32 és 35 fok között várható.

A hőség miatt szerdára az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Budapestre, Pest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy az UV-B-sugárzás maximuma is elérheti a nagyon erős szintet.

Csütörtök:

Reggel, kora délelőtt még derült lesz az ég, majd észak felől néhány órára megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon helyenként, keletebbre több helyen várható zápor, zivatar. Késő délutánra, estére kiderül az ég. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, több helyen megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között lesz majd, és hasonlóan kánikulamentes lehet a hétvége is!

További örömhírek a videóban:

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×