eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Megindult a havazás Magyarországon: hidegcsepp fölöttünk!

A Dunántúl déli részén már szállingózik a hó. A havazás miatt szombatra tizenkét megyére és a fővárosra figyelmeztetést is kiadtak, további három megyében hófúvásra figyelmeztetnek.

Szépen szállingózik a hó a Dunántúl délnyugati felén, egyelőre gyenge havazásról számolnak be észlelőink. Helyenként elkezdett fehéredni a táj - írja az Időkép.

Országszerte havazás kezdődik - tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videójában. A havazás miatt szombatra tizenkét megyére és a fővárosra figyelmeztetést is kiadtak, további három megyében hófúvásra figyelmeztetnek.

Mediterrán ciklon érkezik, továbbá egy úgynevezett hidegcsepp (a magaslégkörben található, a környezeténél hidegebb légörvény) is észlelhető a Kárpát-medence felett. Ezek alakítják Magyarország időjárását a következő napokban.

Szombaton éjfélig a lehulló friss hó az ország déli, délkeleti felén általában 5-15 centiméter között lehet, a déli határvidéken helyenként 20 centiméteres hótakaró is kialakulhat. Az északabbra levő területeken 3-10 centiméternyi hó eshet. A legkevesebb hó az északnyugat határvidéken várható: ott maximum 3 centiméteres hóréteg alakulhat ki. A megerősödő északi, északkeleti szél a hóval borított tájakon főként az Alpokalján és északkeleten hordhatja a friss havat.

A havazás veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra. Borsod-Abaúj-Zemplén, Vas és Zala megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×