eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Két évig is eláll a konzervtorta

Különleges ötlettel rukkolt elő egy délnyugat-németországi pékség: konzervbe zárva szállítja a régió híres fekete-erdei meggytortáját a világ különböző részeibe.

A szokatlan, de leleményes ötlet azután fogant meg Johannes Ruf fejében, hogy az Egyesült Államokban élő testvére otthon sütött finomságok után kezdett vágyódni.

A St. Peterben működő családi pékség tavaly november óta több mint tízezer konzervtortát értékesített. A becsomagolt édességek két évig is elállnak.

"Sok szakmabeli azt mondta, hogy nem fog működni a dolog, és egyetlen darabot sem tudunk majd értékesíteni" - mondta Ruf.

A meggytortákat olyan tepsikben sütik, amelyeket aztán gondosan lezárnak, hogy útnak indíthassák őket. A pék szerint a leghűségesebb vásárlóik egy részét a külföldön élő németek alkotják, akik egy kis hazai íz után vágyódnak.

Németország délnyugati régiója tömény, kalóriákban gazdag tortakölteményeiről híres, amelyek közül a múlt heti brit királyi esküvőn is felszolgáltak egyet.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×