eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fehér és fagyos lehet a karácsony

Akár még fehér karácsonyunk is lehet a népi időjárási regulák alapján - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos. Az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa hozzátette, az elkövetkező napokban csúszós útszakaszokra kell számítani, de ónos eső nem várható.

Az elkövetkezendő napokban ónos eső nem várható, síkos útszakaszok viszont igen - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa. Németh Lajos kifejtette: egészen péntek hajnalig keményen fagyni fog, az ország északi részében mínusz 10 Celsius-fok is lehet, máshol pedig mínusz 1 és mínusz 6 Celsius-fok közötti hideg várható.

Péntektől enyhébb és nedvesebb léghullámok érik el a Kárpát-medence térségét, így megenyhül az idő - emelte ki a meteorológus. Németh Lajos hozzátette: a kemény éjszakai fagyok megszűnnek, és ismét számítani kell csapadékra.

A népi időjárási regulák alapján karácsonykor kemény téli idő várható hóval, ugyanis most, Katalin-napján "locsogós" az idő - közölte Németh Lajos.

Három-négy hetente változik az idő a Káprát-medencében, ebből eredhet az a népi megfigyelés, hogy ha Katalinkor kemény hideg, vagyis kopogós idő van, az általában megenyhül karácsonyra - fejtette ki.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×