eur:
389.43
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Dugják az unokádat" - Botrányos adás a BBC-ben

Hallgatók tízezreit háborította fel a BBC tévé és rádió két csillagászati gázsit húzó sztár műsorvezetője, Jonathan Ross és Russell Brand egy hirtelen kicsúszott ízléstelen bemondással. A BBC és a műsorfelügyelet egyaránt vizsgálatot indít, a két műsorvezetőt addig is felfüggesztették állásukból.

Az idősebbek bizonyára emlékeznek a Magyarországon is műsorra tűzött Waczak Szálló komédiasorozatra. Ennek volt egyik főszereplője a hóbortos spanyol hotelpincért alakító, immár 78 éves népszerű színész, Andrew Sachs. A két műsorvezető vele beszélt meg interjút, és a stúdióból felhívták telefonon.

Az üzenetrögzítő válaszolt.

"Halló, Andrew Sachs! Itt Jonathan Ross, művészeted régi tisztelője. Öregem, neked itt jelenésed lett volna, miért nem veszed fel a telefont? Így ez nem fog menni."

"Bizony nem..." - szólt közbe Russell Brand.

"Russell dugja az unokádat!" - folytatta vihogások közepette Ross, de azonnal ráébredt, hogy ezzel alaposan túlment a jópofaság határán. Bár megjegyezhető, hogy a veterán komikus színész unokája, a 23 éves Georgina, nem ártatlan liliomszál, hanem a Sátáni Extrém Ribancok elnevezésű szexi tánckvartett tagja, amely éjszakai mulatókban lép fel. Amellett való igaz, hogy többször vendégszerepelt már Russell Brand ágyában.

A poén mégsem a BBC-2 műsorába való volt, és Jonathan Ross azonnal bocsánatot kért: "Elnézést, Andrew. Begerjedtem és kicsúszott ez a mondat. Persze, csak vicceltem..."

A két fecsegő rádiós ezután próbált enyhíteni a baklövésen. "Feleségül veszem az unokád, a Vacak Szállóban lesz az esküvő" - humorizált Brand, majd hosszas poénkodás következett, egyre ízléstelenebb stílusban.

Nem várták meg a vizsgálatot

A botrány lényeges tényezője, hogy a párbeszéd nem élő adásban hangzott el, hanem felvétel volt. Valaki úgy döntött, hogy olyan mulatságos, hogy le kell adni. Kérdés, ki felelős a botrányért?

Eddig tízezer rádióhallgató jelentette be felháborodását, és Gordon Brown miniszterelnök egy parlamenti kérdésre válaszolva csatlakozott hozzájuk.

A felháborodás miatt a BBC nem ragaszkodott bevett eljárási szabályaihoz, és felfüggesztette állsásból a két műsorvezetőt, még mielőtt az ügy a műsorfelügyelő bizottság elé került volna. A rádió és a tévé műsorkvalitását megfigyelő független testület, az Ofcom szintén vizsgálatot indít.

A filmrovatot és több beszélgető műsort vezető, 47 éves Jonathan Ross évi gázsija 6 millió font, ami majdnem 2 milliárd forintnak felel meg. A 33 éves Russell Brand javadalmazása lényegesen szerényebb. Andrew Sachstól bocsánatot kértek és virágcsokrot küldtek neki. De a botrány gyűrűzik tovább.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban jár Amerika

Szép pluszban jár Amerika

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×