eur:
387.19
usd:
359.17
bux:
69504.12
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Kiszabadultak az Egyiptomban elrabolt külföldi turisták

Kiszabadult a túszejtők fogságából az a 11 külföldi turista és 8 egyiptomi állampolgár, akit a múlt héten raboltak el Egyiptomban; jól vannak és jó egészségnek örvendenek - közölték hétfőn az állami egyiptomi televízióban. A túszejtők felét megölték.

Az öt olasz, öt német és egy román turista, valamint nyolc egyiptomi kísérőjük már útban van repülőgépen Kairó felé - mondta egy magát megnevezni nem kívánó hivatalos forrás.

A csoportot, amely egyiptomi kísérőivel szafarin vett részt az egyiptomi-szudáni határ közelében, szeptember 19-én rabolták el ismeretlen fegyveresek. Elrablásuk után Szudánba, a hegyvidéki Dzsebel Aunat tartományba hurcolták őket, az egyiptomi-szudáni-líbiai hármas határ közelébe.

Egyiptomi biztonsági illetékesek korábban azt közölték, hogy az emberrablók hatmillió eurós váltságdíjat követeltek. Az egyiptomi televízió hétfőn idézett egy magas rangú tisztviselőt, aki szerint nem fizettek váltságdíjat.

Egy egyiptomi biztonsági tisztviselő elmondta, hogy a hadsereg kommandóakciót hajtott végre hétfőn egy csádi táborban, közel a szudáni határhoz. Mohammed Huszein Tantavi egyiptomi védelmi miniszter beszámolt a történtekről Hoszni Mubarak államfőnek, közölve, hogy a túszejtők felét megölték - jelentette a MENA egyiptomi hírügynökség.

Előző nap szudáni katonák egy Csáddal határos sivatagi térséget fésültek át, amikor észrevettek egy fehér terepjáró kocsit, rajta nyolc fegyveressel. Felszólításukra az autó nem állt meg, üldözőbe vették és tűzharcban megölték hat utasát, köztük állítólag egy dárfúri lázadócsoport vezetőjét is. A két életben maradt fegyverest elfogták, ők beismerték, hogy részük volt az európai turisták és kísérőik elrablásában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Madár István: két folyamat akasztotta meg a dezinflációt

Madár István: két folyamat akasztotta meg a dezinflációt

Megállt az infláció csökkenése Magyarországon: áprilisban az egy évre visszatekintő drágulás 3,7 százalék volt, a márciusi 3,6 százalék után. A fogyasztói árindexet a szolgáltatások árának emelkedése húzta - mondta az InfoRádióban a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője.

Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: jön a 41 órás munkahét?

Nagy port kavart a közelmúltban Ausztriában a gazdaság különböző területeiről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványa , hogy a munkaidő sokak által sürgetett csökkentése helyett inkább növeljék a heti munkaidőt, mégpedig 41 órára. A javaslatot közvetve felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Jó a hangulat, emelkednek a tőzsdék

Jó a hangulat, emelkednek a tőzsdék

A nemzetközi színtéren folytatódik a hét korábbi részében is látott pozitív momentum, emelkednek a vezető részvényindexek, a német DAX pedig új történelmi csúcsot állított be, miközben az amerikai piacok is jól szerepelnek. Közben a magyar piacon is jó a hangulat, a befektetők ma friss információkat kaptak az OTP és a Mol első negyedéves teljesítményéről, hiszen mindkét vállalat hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését. A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein. A Mol számai messze elmaradtak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott az olajcég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×