eur:
392.62
usd:
365.73
bux:
66870.01
2024. április 26. péntek Ervin

Gyermekkínzás: "a legszörnyűbb eset, amit valaha is láttam"

Hatalmas botrányt keltett Nagy-Britanniában annak a négyéves kislánynak az esete, aki a gyermekvédelmi szolgálat hibájából került vissza vér szerinti szüleihez, akik kevesebb mint két hónap alatt kis híján halálra kínozták.

A gyermekvédő szolgálat annak ellenére engedélyezte, hogy a központi idegrendszeri betegségben szenvedő kislány visszatérjen vér szerinti szüleihez, hogy a nevelőszülők elmondták: a gyermek minden tagja görcsbe rándul, ha arról van szó, hogy vissza kell térnie a családjához.

A gyermeket először a szülők közötti gyakori veszekedések és verekedések miatt vették el londoni szüleitől, a 23 éves Kimberley Harte-tól és a 26 éves Samuel Ducantől.

A kínzások rövid idővel hazatérése után kezdődtek: forró folyadékot öntöttek a kezére, tépték a haját, rendszeresen verték, ütötték az ágyékát, valamint bezárták a vécébe. A szörnyűségek ezzel nem értek véget: a kegyetlen szülők jéghideg fürdőre kényszerítették, és megetették vele a saját székletét.

A kislány gyötrelmei tavaly február 1-jétől március 18-ig tartottak, amikor a hatóság rájött az igazságra, már közel volt a halálhoz. Az ügyet vizsgáló egyik tapasztalt nyomozó elmondta: ez a legszörnyűbb eset, amivel valaha is találkozott.

A szülők, akiket szándékos súlyos bántalmazással vádolnak, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.Az eset közelmúltbeli nyilvánosságra kerülése óta sokan bírálják a brit gyermekvédelmi rendszert, amelynek az elmúlt években ez már a sokadik baklövése.

2005-ben egy hivatalosan is kockázatosnak minősített családban élő hatéves kisgyermeket fojtott meg az anyja élettársa, 2003-ban pedig egy szociális gondozásba vett kislányt lőttek le Londonban.

Az elmúlt évek legnagyobb visszhangot kiváltó esete 2000-ben történt, amikor a 8 éves Victoria Climbie-t halálra kínozták. Ennek hatását jelzi, hogy azóta egy gyermekvédő alapítvány a kislány nevét viseli.

A mostani eset is számos hiányosságot tárt fel a gyermekvédelem munkatársainak gyakorlatában.

A kislányt a nevelőszülők figyelmeztetései ellenére engedték haza, könnyedén elfogadták, hogy sérülései balesetekből származtak, és alig tartottak vele kapcsolatot, mert az anya mindig úgy intézte, hogy a gyermekvédelmi szakemberek látogatásakor éppen ne legyen otthon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×