eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin

Büntetésekkel a zsíros ételek és az elhízás ellen

Brit tudósok javaslatokat dolgoztak ki az elhízás "járványának" megállítására. Javasolják többek között, hogy a hízlaló ételeket gyártó cégeket jobban adóztassák meg.

Az nem használ, ha azt mondjuk a kövéreknek: szedjétek össze magatokat, egyetek kevesebbet és sportoljatok többet. A túlsúlyosoknak segítségre, tanácsra és együttérzésre van szükségük ahhoz, hogy leszámoljanak ételfüggőségükkel - állítják a kóros elhízást tanulmányozó brit tudósok.

A British Medical Journalben megjelent cikkükben javaslatokat fogalmaztak meg a "súlyos helyzet" enyhítésére.

Szeretnék elérni például, hogy a nagyméretű ruhák címkéire a problémával foglalkozó segélyvonalak telefonszámait nyomtassák a gyártók, valamint hogy a boltokban ne lehessen az édességeket a kassza közelében és a gyermekeknek szemmagasságban elhelyezni.

Javasolják még, hogy a magas cukor- és zsírtartalmú ételek gyártóira vessenek ki külön adót, valamint hogy csak bicikliutakkal együtt lehessen új városi utakat építeni.

A tanulmány készítői orvosi összefogást sürgetnek a kóros elhízás járványának megállítására, amihez az étkezési szokások és az általános életvitel gyökeres megváltoztatására van szükség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×