eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Rájákat ölnek bosszúból a "Krokodilvadász" rajongói?

Az Ausztrál hatóságok felszólították a múlt héten elhunyt Steve Irwin rajongóit, hogy ne támadjanak tüskés rájákra. A természetfilmes halálát ugyanis egy rája mérgező tüskéje okozta, és azóta több kimúlt állatot is találtak levágott farokkal.

A világszerte csak "Krokodilvadászként" ismert Steve Irwin éppen egy természetfilmet forgatott, amikor az alatta úszó rája hirtelen mellkasába döfte a farka végén található tüskét.

A közkedvelt természetfilmes halála óta eltelt egy hét alatt 10 elpusztult tüskés ráját találtak a parti vizekben. Kedden két olyan állatot is találtak, amelyeknek levágta valaki a farkát.

"Nem tudjuk biztosan, hogy ezeket a tetteket Steve Irwin halála váltotta-e ki. Pillanatnyilag ez csak találgatás" - mondta Wayne Sumpton, a Queenslandi Halászati Minisztérium vezető biológusa.

"Időről időre találunk olyan tüskés rájákat, amelyeknek levágták a farkát. Az embereket ilyenkor vagy a félelem, vagy csak a merő rosszindulat motiválja. Ezek az esetek azonban általában ritkák" - mutatott rá Wayne Sumpton.

Irwin kollégái is azt hangsúlyozták az esetek kapcsán, hogy tüskés rájákat ölni ellenkezik a természetfilmes elveivel és tanításával.

"Nagyon világossá kívánjuk tenni, hogy nem fogadunk el és nem támogatunk semmiféle megtorlást. Ez az utolsó dolog, amit Steve akarna" - jelentette ki Michael Hornby, a Wildlife Warriors Worldwide vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×