eur:
394.37
usd:
371.57
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Az ötven legmenőbb honlap

A Time amerikai magazin ismét megnevezte az ötven legmenőbb honlapot. A kiválasztottak között szerepel a MySpace és a YouTube is, ami nem meglepő, hiszen az ötven legjobb között több úgynevezett közösségi oldalt is felsorolnak.

Immár negyedik alkalommal közli a Time amerikai magazin az általa legmenőbbnek tartott ötven honlap listáját. A hetilap kategóriákra osztja választottjait, így a felsoroltak között szerepelnek szórakoztató-, bevásárló- és hírszájtok is.

"Több száz lehetséges oldalt értékelünk - némelyiket az olvasóink, másokat a kollégák vagy a barátok ajánlanak" - mesélt válogatási elveikről Maryanne Murray-Buechner riporter.

Előretörtek a közösségi szájtok

A Time 2003 óta választja ki a legjobbakat. Első alkalommal az Ebay, a Hotmail, a Paypal, a Google és az Internet Movie Database is a legjobbak között szerepelt.

Az idei kiválasztottak között több úgynevezett 2.0-ás azaz közösségi szájt is található, amelyek közös jellemzője, hogy lehetőséget adnak a felhasználóknak arra, hogy tartalmat töltsenek fel és osszanak meg egymással.

Ezek az új generációs oldalak az információ és a szórakoztatás dinamikus, új módszereit képviselik, olyan szájtok, amelyek újszerű eszközöket biztosítanak a média különböző rétegeinek létrehozására, felhasználására, megosztására és megvitatására" - írja Maryanne Murray-Buechner.

A listán olyan oldalak szerepelnek, mint a YouTube, a MySpace, a Pandora (amely személyre szabott rádiót kínál felhasználóinak), a Meebo üzenetküldő szolgáltatás, az Accoona kereső és a Pixsy, amely videó és állóképek keresésére használható.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×