INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

Mit olvasnak a képviselők?

Infostart

A Da Vinci-kód már két éve kint van a könyvesboltok polcain, és ez elegendő idő arra, hogy lecsússzon minden bestseller listáról. Egyet kivéve: a brit parlamenti képviselők kedvenc könyveinek sora. Ezzel a brit honatyák ki is érdemelték a szigetország leglassabb olvasóinak címét.

A brit parlamentben Dan Brown sikerregénye még mindig az abszolút kedvenc. A Waterstone's könyváruház-lánc felmérése szerint ugyanis első helyen szerepel a képviselők nyári olvasmányai között.

A képviselők azzal magyarázzák a "késést", hogy nagyon alaposan megemésztik a történetet, illetve azzal, hogy év közben egyszerűen nem értek rá elolvasni.

A Lordok Házának tagjai, akik átlagéletkorukat tekintve idősebbek, mint képviselő társaik, kissé gyorsabb olvasóknak tűnnek. Náluk ugyanis az idén nyárra a második helyre szorul vissza A Da Vinci-kód. Az első helyet Antony Beevor The Battle for Spain című kötete szerezte meg.

A Waterstone's felmérése szerint egyébként mind az alsó, mind a felső ház tagjai között az idén nyáron divat volt az aktuális kül- és belpolitikai problémákat elemző komoly kiadványokat olvasni.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018