INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

Döbbenet az autószalonban

Infostart / InfoRádió

Önnek mi a legfontosabb szempont egy új autó kiválasztásakor? Az árat nézi? Vagy azt, hogy ezért mennyi extrát kap? A legtöbb ember ezekkel a kérdésekkel foglalkozik, az autószalonok pedig visszaélnek a helyzetükkel. Olyan járulékos költségeket számítanak fel, amelyekről sokszor nem tudjuk, miért annyi az annyi.

Az Autó2 magazin annak járt utána, hogy az egyes szalonokban mennyibe kerül az autók üzeme helyezése. A lap 23 kereskedést tesztelt - mondta el az InfoRádióban Karner Miklós, a magazin újságírója.

Mint mondta, az üzembe helyezési díj tartalmazza a zöldkártya és a műszaki vizsga díját, a forgalmi engedély kiállítását, a rendszám költségét és a törzskönyvet. Mindezért egy 60 ezer forint körüli összeg elfogadható lenne - mondta az újságíró.

Mégis akadt olyan szalon, amelyben a díj elérte a 110 ezer forintot. És nem a drágább autókat áruló kereskedők számoltak fel ekkora összeget. Az 1.6-os autók esetében a legmagasabb összeggel egy Seat és egy Fiat szalonban találkoztak a magazin újságírói, akik inkognitóban készítették felmérésüket.

Karner Miklós mindenkinek azt ajánlja, hogy ha már több millió forintot ad ki egy autóra, szánjon időt arra is, hogy utána jár a járulékos költségeknek. Ha pedig a vásárló sokallja az összeget, de nem tud más szalonhoz fordulni, akkor próbáljon meg alkudni a díjból.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018