eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Évi félmillió a sörhas karbantartására

Egy átlagos brit férfi évente 1144 fontot (457 ezer forint) költ "sörhasa fejlesztésére", egészen pontosan italra és rágcsálnivalóra - mutatta ki egy tanulmány.

A kutatásban 2476 férfit kérdeztek meg, 22 százalékuk hetente legalább kétszer elmegy italozni, a 29 évesnél fiatalabbak közül pedig 31 százalék nyilatkozott így.

Egy átlagos brit férfi 22 fontot (8800 forint) költ egy héten italra és csemegékre. A megkérdezettek 7 százaléka azonban - ez az arány 1,7 millió embert jelent az Egyesült Királyságban - heti 50 fontot (20 ezer forint).

Az országos statisztika szerint a londoniak szeretik a legjobban a sörhasukat. A kutatás azt is kimutatta, hogy minél szorosabb párkapcsolatban él valaki, annál kevesebbet költ italra és sörkorcsolyára.

Foglalkozások szerint csoportosítva az látható, hogy az eladók költik a legtöbbet, és ők látogatják leggyakrabban a sörözőket is.

Nem törődnek vele

A PruHealth egészségbiztosító által megrendelt felmérésben arra is kíváncsiak voltak, zavarja a sörhas a férfiakat. Nos, a férfiak egyharmadát foglalkoztatja többé-kevésbé a terjedelmes pocakja.

Az orvosok szerint azonban csak nagyon kevesen foglalkoznak az alkohol és a ropogtatnivalók hizlaló hatásával, pedig a hasra rakódó zsírréteg különösen veszélyes, és számos szövődményt - magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség - okoz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×