eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hogyan spóroljunk a nyaraláson?

Aki külföldre indul, annak érdemes ellátogatnia a Nemzeti Hírközlési Hatóság internetes oldalára, ahol most már a különböző mobilszolgáltatók roaming-díjainak összehasonlítása is megtalálható. Egy két hetes nyaraláson akár több ezer forintot is lehet spórolni a mobilszámlán, ha a legolcsóbb szolgáltatót használja az ember.

A www.tantusz.nhh.hu oldalon mindhárom mobilszolgáltató bármely előfizetéses vagy kártyás csomagjáról gyorsan meg lehet tudni, hogy melyik országban mennyibe kerül hívást fogadni és kezdeményezni, sms-t, mms-t küldeni és kapni - mondta az InfoRádióban az NHH szóvivője.

Márton György szerint sokszor kiugróak is lehetnek a különbségek, így ha egy családban több szolgáltatót is használnak, érdemes előre megnézni, melyiket érdemes használni külföldről.

Például Egyiptomból Magyarországot hívni az egyik mobilszolgáltatónál percenként 339 forintba, a másiknál 552 forintba, a harmadiknál pedig 650 forintba kerül. Ez egy két hetes nyaralás alatt, rendszeres hazatelefonálással jelentős különbségeket adhat ki - hangsúlyozta Márton György.

Az NHH szóvivője felhívta a figyelmet arra is, hogy ráadásul szolgáltatásonként is eltérő lehet, hogy egy-egy országban melyik mobilcég roamingja az olcsóbb.

Horvátországból például Magyarországra telefonálni az egyik szolgáltatónál percenként 309 forintért lehet, egy másiknál ez csak 246 forintba kerül. Az utóbbinál azonban drágább a hívásfogadás: 102 forint percenként, míg az előbbinél ez csak 94,80-ba kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×