eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ma van az év legboldogabb napja

Egy walesi tudós bonyolult matematikai számítással kimutatta, hogy június 23. az év legboldogabb napja. Ráadásul hála istennek, péntek van.

Nem tudni, azonban, hogy a tengerrel nem rendelkező országok lakói örök szorongásra vannak-e ítélve.

Cliff Arnall, a Cardiffi Egyetem pszichológusa, a szezonális közérzeti betegségek szakértője, ugyanis olyan mutatókat használ, mint az, hogy hányszor mennek a családok a tengerpartra, mikor piknikeznek az emberek és mennyi időt töltenek az utcán a meleg időben.

Emellett figyelembe veszi a természethez való viszonyt, a szociális életet, a gyermekkori nyaralások kellemes emlékeit, a hőmérsékletet és hogy mennyire várják az emberek a szabadságot.

Hála Istennek, péntek van

Mindezek alapján június 23. péntek a szakértő számításai szerint az év legboldogabb napja. Arnall szerint az emberek egy ilyen nyáreleji hétvégén boldogan néznek a pihenés elé, érvényes tehát az angol mondás "Thank God it's Friday" - azaz hála Istennek, péntek van.

Boldog, aki nyal

A kutatást a Walls jégkrémgyártó cég szponzorálta. A fagyigyár fotopályázatot is hirdetett és arra kéri az embereket, hogy örökítsék meg a brit nyár legboldogabb pillanatait.

Más, korábbi vizsgálatok is azt sugallják, hogy a nyári élmények, például a fagylaltozás növelik boldogságérzetet, mert az agynak azt a zónáját aktiválják, ahol a jó érzések keletkeznek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×