eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bajban a japán házasságközvetítők

Kiderült, hogy Japán két legnagyobb házasságközvetítő ügynöksége jelentősen eltúlozta a sikeresen összehozott párok számát. A napfényre került csalás nemcsak reklámetikai kérdéseket vethet fel, hanem komoly léket üthet a japán kormány kampányán, amely a házasságközvetítés népszerűsítésében látja a népességcsökkenés legjobb ellenszerét.

Az OMMG házasságközvetítő reklámjaiban 130 ezer, a cég által összehozott boldog házasságról beszél 1989 és 2004 között, miközben a valós szám inkább a 65 ezerhez közelít.

A Sunmark Life Creation több ezer házasságkötéssel hirdeti szolgáltatásait, míg a valóságban csupán több száz párt sikerült összehozniuk.

A csalások nyilvánosságra kerülése után kitört botrány meglehetősen kínos a japán kormánynak, amely éppen idén nyáron akart népszerűsítő kampányt indítani a házasságközvetítő ipar imázsának javítására.

A japán kormány ugyanis a közvetített házasságokban látja a népességcsökkenés elleni gyógyszert.

Japánban ugyanis komoly gondot jelent, hogy azok, akik megházasodnak, egyre később teszik ezt, és így egyre kevesebb idő marad a gyermeknemzésre, és ráadásul egyre többen vannak azok is, akik soha nem házasodnak meg.

Ennek pedig a kormány által megbízott szakértők szerint az lehet az oka, hogy a japánok túlnyomó többsége szerelemből házasodik, a nagy szerelem pedig gyakran csak későn jön el, ha egyáltalán eljön.

Míg az 1940-es években még a japánok 70 százaléka közvetített, vagyis előre elrendezett házasságot kötött, addig ma már csak 7 százalék ez az arány.

A házasságközvetítők renoméja azonban sokat romlott az elmúlt évtizedekben, és a mai japán fiatalok már egyszerűen kínosnak érzik, hogy egy ügynökséghez, vagy egy hagyományos házasságközvetítőhöz forduljanak.

Ezen próbál változtatni a kormányzat által tervezett kampány, amelynek sorsa azonban a botrány miatt most igencsak kérdésessé vált.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×