eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk

Majdnem klasszikus, gyors sütemény

... a kakaós kocka, ami attól vonzó, hogy mint a legegyszerűbb kevert tészták bármelyike, gyorsan összeállítható és megsüthető. Ám hogy nem lesz száraz és morzsolódós, az nem nemcsak a beledolgozott vajnak, hanem annak a néhány banánnak is köszönhető, amit a tésztájába keverünk. További előnyei, hogy előre megsüthető, és sokáig eláll.

Banános, kakaós kocka

Hozzávalók a tésztához
5 dkg vaj
3 tojás
15 dkg cukor
l, 5 dl tej
20 dkg finomliszt
1, 5 kiskanál sütőpor
3 dkg kakaópor
3 érett banán
a tepsi kikenéséhez: vaj és zsemlemorzsa
a tetejére: porcukor vagy tejszínhab

A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet beleöntjük. A lisztet a sütőporral meg a kakaóval elvegyítjük, és a tojásos masszába forgatjuk. A banánokat meghámozzuk, villával összetörjük, és a tésztába keverjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával beszórunk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben a közepesnél alacsonyabb lánggal (175 C; légkeveréses sütőben 160 C) kb. 45 percig , illetve tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve rakjuk tálra. Kínálhatunk hozzá tejszínhabot, és díszíthetjük egy-egy szem friss eperrel is.

Elkészítési idő: 1 óra
Egy kocka 1290 kJ/ 305 kcal

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×