Hozzávalók a tésztához
5 dkg vaj
3 tojás
15 dkg cukor
l, 5 dl tej
20 dkg finomliszt
1, 5 kiskanál sütőpor
3 dkg kakaópor
3 érett banán
a tepsi kikenéséhez: vaj és zsemlemorzsa
a tetejére: porcukor vagy tejszínhab
A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet beleöntjük. A lisztet a sütőporral meg a kakaóval elvegyítjük, és a tojásos masszába forgatjuk. A banánokat meghámozzuk, villával összetörjük, és a tésztába keverjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával beszórunk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben a közepesnél alacsonyabb lánggal (175 C; légkeveréses sütőben 160 C) kb. 45 percig , illetve tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve rakjuk tálra. Kínálhatunk hozzá tejszínhabot, és díszíthetjük egy-egy szem friss eperrel is.
Elkészítési idő: 1 óra
Egy kocka 1290 kJ/ 305 kcal
Újfajta bűncselekménytípus jelent meg Ferihegyen, léptek a rendőrök