eur:
400.13
usd:
367.59
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Felfüggesztettel megúszta a motoros halálát okozó részeg gyalogos

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy motorosbalesetet okozó férfit

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék első fokon egy férfit, aki gyalogosként ittasan balesetet okozott 2019 júniusában a budapesti Blaha Lujza téren, ennek következtében súlyosan megsérült, majd meghalt egy motoros.

A bíróság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

Felidézték, hogy a vádlott 2019. június 25-én éjszaka ittas állapotban, a piros jelzés ellenére lelépett a Blaha Lujza téren az egyik gyalogos-átkelőhelyre, ahol az áthaladása közben elütötte őt egy - a megengedett sebességet túllépve közlekedő - motoros.

Mindketten súlyosan megsérültek, a motorkerékpáros férfi a kórházi kezelése során kialakult egészségi állapota miatt később, 2020. október 2-án meghalt. Az ítélet szerint a sértett baleseti sérülései és halála között közvetlen okozati összefüggés áll fenn - ismertették.

Hozzátették, hogy a baleset a vádlottnak maradandó fogyatékosságot jelentő sérüléseket okozott.

A férfit a törvényszék 1 év, 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. A bíróság enyhítő körülményként értékelte büntetlen előéletét, azt, hogy a balesetben ő maga is súlyosan megsérült, az időmúlást, míg súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott a baleset idején ittas volt.

Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig felmentésért jelentett be fellebbezést - tartalmazza a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×