eur:
394.74
usd:
356.31
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Lekapcsolták a brüsszeli bűnbandát a rendőrök

Brüsszelben több mint száz illegális lőfegyvert foglaltak le a hatóságok.

Többhónapos nyomozást követően a rendőrség múlt szombaton több mint 110 félautomata lőfegyvert és nagy mennyiségű lőszert foglalt le a belga fővárosban, Brüsszelben, továbbá hat embert letartóztattak - jelentette be pénteken a brüsszeli szövetségi ügyészség.

Sajtóközleményükben az áll, hogy a nagyszabású, különleges egységek által támogatott rendőrségi akció során felszámoltak egy illegális lőfegyver-kereskedelemmel foglalkozó szervezetet, amelynek tevékenysége több országra is kiterjedt. A bűnszervezet a brüsszeli régióban alakította ki értékesítési területét, és "a gyanú szerint lőfegyverek értékesítésével és szállításával foglalkozott Brüsszel egész területén és azon kívül" - olvasható a közleményben.

Az ügyészség szerint a szervezet szoros kapcsolatban állhat más, külföldön működő bűnözői csoportokkal. A feltételezések szerint a határokon átnyúló kapcsolatok lehetővé tették, hogy e lőfegyverek jelentős mennyiségben kerüljenek Belgiumba.

A lefoglalt fegyvereken nem voltak ellenőrző- vagy megbízhatósági jelzések, illetve azonosítószámok. Ez a bűnözők körében különösen népszerű gyakorlat nagyon megnehezíti az ilyen típusú fegyverek nyomon követését.

A nyomozás jelenleg is folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×