eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 24. szombat Bertalan
Nyitókép: police.hu

Ugrottak a strandolók kocsijai - így dolgoztak a fiatal tolvajok

A fürdőzők könnyelműségét használta ki két fiatalkorú; nemcsak a ruháikat, de még az autóikat is elvitték, az egyik járművel falnak is hajtottak.

Egy 16 és egy 15 éves soltvadkerti fiút vettek őrizetbe a rendőrök lopások miatt augusztus 19-én este. A nyomozás adatai szerint pár nappal korábban, strandolás közben arra szánta el magát a két kamasz, hogy felpróbálják az egyik fürdőző őrizetlenül maradt nadrágját. A fiatalok megörültek, hogy tökéletes méretű a frissen szerzett ruhadarab, bónuszként pedig egy telefont, valamint indítókulcsot találtak a zsebében. A tolvajok felhagytak a fürdőzéssel és a parkolókhoz mentek, gondolták, furikáznak egyet. A kulcs indítógombjának folyamatos nyomkodásával el is jutottak a keresett gépkocsihoz, amivel útra keltek.

Az „akció” nem tartott sokáig, pár utcányira megállt alattuk a jármű, pechükre műszaki hibás lett.

A fiatalok elhatározták, hogy a nap további részét ismerősüknél töltik Kiskőrösön. Az útra másik közlekedési eszközt választottak, bicikliket loptak az egyik bevásárlóközpont mellől. A kétkerekűeket nem zárták le, így könnyedén elvitték őket.

Három nappal később elhatározták, hogy ismét lecsapnak a strandon, és találtak is egy táskát, amire nem figyelt a gazdája. A hátizsákban ez alkalommal is lapult egy kocsikulcs, amivel egy újabb autót vehettek birtokba. Ez alakommal egészen Tabdiig hajtottak, ahol egyikük kedvesét is elvitték furikázni.

Az út nem volt zökkenőmentes, a rutintalan sofőr az egyik ház falának hajtott, így jelentős kár keletkezett az autóban.

A kiskőrösi rendőrök a helyi polgárőrökkel közösen keresték az elvitt járművet és a tolvajokat. Végül a szolgálatirányító parancsnok bukkant a nyomukra pár órával később Kiskőrösön. A rendőrök előállították és őrizetbe vették a kamaszokat, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Az autókat és a kerékpárokat megtalálták és visszaadták tulajdonosaiknak. A fiataloknak felelniük kell a bűncselekmények elkövetéséért.

A rendőrség sokadszorra is figyelmeztet: a strandon a törölköző nem védi meg az értékeket a tolvajoktól, inkább mindenki használja az értékmegőrzőt. Fürdőkbe, strandra csak a szükséges pénzt vigye mindenki, az autókban pedig ne hagyjanank látható helyen táskát, vagyon- és értéktárgyat – szól az intelem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Azonnali tárgyalásra szólították fel Zelenszkijt, újabb szektorban indított támadást Ukrajna – Háborús híreink szombaton

Azonnali tárgyalásra szólították fel Zelenszkijt, újabb szektorban indított támadást Ukrajna – Háborús híreink szombaton

Narendra Modi indiai miniszterelnök pénteken Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt. A világ legnépesebb országának, egyben egyik atomhatalmának vezetője felszólította Zelenszkijt, mielőbb üljön le béketárgyalásokra Oroszországgal, ebben pedig közvetítőnek ajánlkozott fel. Az ukrán haderő ellentámadást indított Harkiv megyében, folyamatosan tolják ki az oroszokat a megszállt részekről – mondta péntek este az ukrán elnök az ország lakosságához intézett beszédében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×