eur:
396.56
usd:
362.24
bux:
0
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Fokozott közúti ellenőrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Seatbelt elnevezésű programjához csatlakozva az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát figyelik országszerte a rendőrök. Az egyhetes akcióban elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát ellenőrzik.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vasárnapi razzia a Balatonnál – záporoztak a bírságcsekkek

Vasárnap délután állították ki a rend őreit a magyar tenger északi partjára, nem eredménytelenül.

Egy balatoni közlekedési ellenőrzés során a rendőrök összesen 46 személlyel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, tettek feljelentést, illetve alkalmaztak figyelmeztetést.

A Tapolcai, a Balatonfüredi és Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai vasárnap 13 és 21 óra között közös ellenőrzést tartottak a főútvonalakon, amelynek célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása volt.

A közös akció elsősorban azon járművezetők kiszűrésére irányult, akik a személyi sérüléses közlekedési balesetek létrejöttében vezető szerepet játszó jogsértéseket követték el. A rendőrkapitányságok egyenruhásai 18 olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik

  • szabálytalanul előztek,
  • a mobiltelefont vezetés közben kézben tartva használták,
  • az elsőbbségre vonatkozó szabályt megszegték, illetve
  • ittasan vagy engedély nélkül vezettek.

A folyamatos tájékoztatások és figyelemfelhívások ellenére még mindig

17 autós nem használta a biztonsági övet, így ők közigazgatási bírságot kaptak,

csakúgy, mint azok a járművezetők, akik a kötelező haladási irányt hagyták figyelmen kívül és szabálytalankodtak.

A járőrök egy járművezető részére közigazgatási bírságot szabtak ki, mivel az alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott, kettő sofőr ellen viszont büntetőeljárás indult a mért érték alapján. Ezeken túl pedig - engedély nélküli vezetés miatt - még egy személyt is őrizetbe vettek a rendőrök.

Címlapról ajánljuk

Császár Gábor a férfi kézisek kieséséről: jár a kalapemelés a magyar csapatnak

Túl korán sikerült fordítani, mert az várható volt, hogy a házigazdák egészen a legvégéig bírni fogják a nyomást, és nem fognak kipukkadni – mondta a magyar–francia mérkőzésről a Veszprém és a PSG korábbi kézilabdázója. Császár Gábor hozzátette: a magyar csapat minden dicséretet megérdemel, mert csak egy hajszálon múlt a továbbjutása egy nagyon erős csoportból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésből állhatnak ma talpra a tőzsdék

Nagy esésből állhatnak ma talpra a tőzsdék

Jelentős esést szenvedtek el tegnap a globális részvénypiacok, miután a befektetőkben felerősödtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek és azt kezdték árazni, hogy a Fed elkésett a kamatvágásokkal; eközben a japán jenre épített "carry trade" kis túlzással összeomlott a deviza erősödése miatt, ami hullámokat vert a globális piacokon; és végül a közel-keleti helyzet éleződése miatt a geopolitikai feszültségek is megnőttek. A tegnapi zuhanás után úgy tűnik, hogy megérkezhet a visszapattanás, japán tőzsde közel 9 százalékot ralizott, és a határidős indexek állása alapján Európában és az USA-ban is emelkedés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×