eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Forensic science, murder weapon and criminal investigation concept theme with kitchen knife covered in blood next to numbered marker in a dark bloody crime scene lit by cop car lights
Nyitókép: Getty Images

Bíróság elé állítják itthon az ismert edző gyilkosát

Vádat emeltek az ellen az érdi férfi ellen, aki tavaly augusztusban egy békéscsabai hotel szállóvendégeként halálra késelte a biztonsági alkalmazottat. Az eset nagy vihart keltett Békés vármegyében, az áldozat ugyanis egy ismert küzdősportedző volt.

A 28 éves, büntetlen előéletű érdi férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetésre tett javaslatot a Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt. Társának, egy 46 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő budapesti férfinak bűnpártolás miatt kell bíróság előtt felelnie. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik - közölték.

Az eset tavaly augusztus 15-én, az esti órákban történt Békéscsabán; az egyik hotel szállóvendégeként a két férfi másokkal együtt vacsorázott, italozott. Az érdi férfi egy idő után hangoskodni kezdett, agresszívan lépett fel a felszolgálókkal szemben és szidalmazni kezdte az egyik pincérnőt, amikor az nem akarta kiszolgálni. A pincérnő ezért megkérte a szálloda recepciósát, hogy hívja oda a hotel biztonsági feladatait is ellátó alkalmazottját.

A Békésről érkező alkalmazott két alkalommal megütötte a hangoskodó férfit, aki a földre kerülve kinyitotta a kezében tartott, 16 centis bicskája pengéjét.

A felek között verekedés alakult ki, a vendég mellkason és arcon szúrta a sértettet. A verekedésnek az elkövető időközben helyszínre érkező testvére és munkatársai vetettek végett. A biztonsági alkalmazottat a mentők kórházba szállították, ahol rövid idő múlva meghalt a vérveszteség miatt.

Az érdi férfi elhagyta a szállodát, 46 éves társával együtt a helyi sportpálya környékén bujkáltak, majd egy - a megelőző eseményeket nem ismerő - munkatársukat kérték meg, hogy vigye őket Monorra, ahol egy külterületi tanyán rejtőztek el.

Az elkövető végül másnap reggel feladta magát a Monori Rendőrkapitányságon.

Az eset után a Magyar Ökölvívó Szövetség közleményt adott ki, amelyben leírták, hogy az elhunyt Szabó Sándor magyar bajnoki ezüstérmet szerzett ökölvívóként, később edzőként dolgozott, többek közt a felnőtt válogatottnál is szerepet vállalt; az ökölvívás mellett más küzdősportokban is kiemelkedő sikereket ért el versenyzőivel.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×