eur:
391.1
usd:
360.15
bux:
73631.14
2024. július 23. kedd Lenke
prisoner concept, Handcuffed hands of a prisoner in prison, Male prisoners were severely strained in the dark prison, violence
Nyitókép: Sinenkiy/Getty Images

Félszáz letartóztatás két hét alatt Budapesten

Körözési akciót tartott a rendőrség, amely során 51 embert fogtak el, köztük egy emberölés miatt keresett férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint havonta szervez körözési akciót, hogy megtalálják azokat, akiket elfogatóparancs vagy eltűnés miatt keresnek.

Ezúttal a XV., XVI. és XXII. kerületi rendőrkapitányságokkal elemeztek 482 körözési eljárást, majd július 1. és 15. között 51 embert fogtak el, akiket többek között rablás, súlyos testi sértés, kábítószer birtoklása, csalás, ittas és bódult vezetés, illetve meg nem kezdett szabadságvesztés letöltése miatt kerestek. Ezen kívül egy eltűntként bejelentett embert is megtaláltak – tették hozzá.

Az egyik 62 éves férfit emberölés miatt keresték,

mert a megalapozott gyanú szerint még 2021. november 13-án a főváros XV. kerületében olyan súlyosan bántalmazta lakótársát, hogy az belehalt sérüléseibe. A gyanúsítottat a IV. kerületben, a Szabadság parkban fogták el.

A IX. kerületben, egy buszon fogták el azt a férfit, aki ellen 7 elfogatóparancsot adtak ki 5 év meg nem kezdett szabadságvesztés, lopás, kábítószer birtoklása, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és csalás miatt.

Egy hivatalos személy elleni erőszak miatt körözött 49 éves nő tartózkodási helyét a Nemzeti Védelmi Szolgálat segítségével derítették ki, majd a VIII. kerületben fogták el – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Itt a friss döntés az alapkamatról

Itt a friss döntés az alapkamatról

Az előző kamatdöntő ülést követően Virág Barnabás, az MNB alelnöke azt mondta: júniustól új szakasz következik a monetáris politikában, ebben az időszakban a jegybank számára érdemben szűkebb mozgástér áll rendelkezésre az alapkamat csökkentésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Megint kezdenek lendületbe jönni a tőzsdék

Megint kezdenek lendületbe jönni a tőzsdék

Joe Biden visszalépését követően raliztak tegnap az amerikai tőzsdék, elsősorban az elmúlt hetekben megütött technológiai részvényekre vetették rá magukat a befektetők, a Dow így alulteljesített az S&P 500-hoz és a Nasdaqhoz képest. Ezek után az ázsiai tőzsdéken a lendület már fogyni kezdett, csak vegyes mozgásokat láttunk, míg Európában a nap első fele iránykereséssel telt, délutánra viszont elkezdett javulni a hangulat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×