eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Prescription medication is strewn about, with pill bottles in the deep background.
Nyitókép: Darwin Brandis/Getty Images

Lekapcsolták a jánoshalmai dílereket

Kábítószert értékesítő bűnszövetség tagjai, három jánoshalmi férfi ellen indult eljárás Bács-Kiskunban - közölte Dabis Krisztina, a vármegyei rendőr-főkapitányság.

A háromfős társaság 39 éves tagja 2023 óta rendszeresen árulta az új pszichoaktív anyagnak minősülő "kristály" fantázianevű kábítószert. A rendőrség a nála tartott házkutatás során bruttó 36,04 gramm fehér és barna kábítószergyanús anyagot talált és foglalt le.

A nyomozás során az is kiderült, hogy az új pszichoaktív anyagok továbbértékesítésében egy 24 éves és egy 19 éves jánoshalmi férfi működött közre.

A rendőrök a trió vezetőjét, a legidősebb férfit bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Társait új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt hallgatták ki a nyomozók. A lefoglalt anyagokat szakértő vizsgálja.

Címlapról ajánljuk
Kutatás: az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont

Kutatás: az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont

Az árvaszúnyogok lárváit vizsgálva következtetéseket lehet levonni arról, hogy milyen volt a környezet a múltban – mondta az InfoRádióban az ELTE TTK Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport vezetője. Magyari Enikő hozzátette: a halpopuláció észszerű csökkentésével a régebbi időkhöz hasonlóan újra nagy árvaszúnyog-fauna lehetne a Balatonnál, amivel pedig jelentősen csökkenne a tó szervesanyag-terhelése.

Csizmazia Gábor: Trump jól él azzal, hogy náluk rendezettség és erő, míg a demokratáknál káosz van

A jelölt kevés konkrétumot mondott a republikánusok konvencióját lezáró beszédében, inkább olyan kérdéseket vetett fel, amelyek széles körben érintik a szavazókat – mondta az InfoRádióban az NKE tudományos munkatársa, aki beszélt az egyre nagyobb nyomás alá kerülő Joe Bidenről is, aki visszaléphet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk

Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk

A globális felmelegedésével kapcsolatban leggyakrabban a környezeti hatásokról, például a jégsapkák olvadásából fakadó tengerszint-emelkedésről, valamint a bolygószerte tapasztalható szélsőséges időjárási körülményekről beszélünk. Pedig az éghajlatváltozásnak akár közegészségügyet érintő vetületei is lehetnek. A fagyos, főleg északon megtalálható permafroszt talaj mélyén ősi korokból származó kórokozók is rejtőznek a tartós inaktivitás állapotában, amelyek a kiterjedt olvadásnak köszönhetően utat találhatnak a felszínre. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a jelenség fenyegethet-e minket valós világjárvánnyal, azt már azonban laboratóriumi kísérletek is bebizonyították, hogy a fagyott talajban lapuló vírusok akár több tízezer év után is fertőzőképesek lehetnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×