eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
erdő ősz köd levelek időjárás
Nyitókép: Pixabay

Csúnya dolgot művelt az erdész

Nagyobb értékre bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség egy erdész ellen, aki több mint ötven köbméter fa kitermelését titkolta el, és ezzel mintegy másfélmillió forint kárt okozott az erdőgazdálkodónak; a fa kitermelésében segítő vállalkozóval szemben szintén vádat emelt az ügyészség – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint az ötvenes éveiben járó férfi csaknem húsz éve dolgozott egy Somogy vármegyei erdészeti vállalatnál, ahol a munkakörébe tartozott a faanyag kitermelésének ellenőrzése, majd az elszállítás engedélyezése is. Ezt kihasználva a vádlott több alkalommal a ténylegesen kitermelt és elszállított mennyiségnél kevesebbet jelentett a munkáltatójának, a különbözetet pedig eltulajdonította.

A sikkasztásban 2023 januárjától a vádlott segítségére volt egy kitermelést végző vállalkozó is, akivel abban állapodtak meg, hogy rendszeresen az erdész által leigazoltnál nagyobb mennyiségű fát fognak kitermelni, majd a többletet eladják. Így már az első hónapban több mint ötven köbméter faanyag árával károsították meg az erdőgazdálkodót.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és pénzbüntetésre tett indítványt a nagyatádi járásbíróságnak. Javasolta azt is, hogy az erdészt tiltsák el foglalkozása gyakorlásától és rendeljenek el vagyonelkobzást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×