eur:
395.17
usd:
368.35
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Pexels.com

Féltékenységből halálra gázolta exe új párját egy férfi, tíz év börtönre ítélték

Amikor a sértett az úttesten haladt, a vádlott felé kanyarodott, felgyorsított, és elütötte őt autójával.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért abban az ügyben, amelyben egy férfi gépkocsival elütötte volt élettársa új párját, aki életét vesztette – közölte az ügyészség.

A közleményben azt írják, hogy a férfi kapcsolata megromlott a nővel, ezért előbbi 2017 májusában elköltözött a családtól. A pár egy gyermeket nevelt. A nő néhány hónap elteltével megismerkedett egy másik férfival, aki odaköltözött hozzá. A vádlott rájött, hogy volt élettársa egy másik férfival él együtt, amit nehezen vett tudomásul. Képtelen volt végleg elengedni a nőt, akit többször is indulatos, trágár üzenetekkel, hívásokkal zaklatott.

A vádlott 2021 júniusában autójával hazavitte gyermeküket, majd a közeli utcákban körözve figyelte a környéket. Nem sokkal később megjelent a sértett a helyszínen, és sietős léptekkel a vádlott személygépkocsija felé indult.

Amikor már az úttesten haladt, a vádlott felé kanyarodott, felgyorsított, majd elütötte őt kocsijával.

A sértett néhány nap múlva belehalt sérüléseibe.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre, hat év közúti járművezetéstől való eltiltásra, tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte, továbbá kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott bűnös, vele szemben hosszabb tartamú büntetés kiszabása szükséges. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×