eur:
385.86
usd:
354.98
bux:
68424.01
2024. május 21. kedd Konstantin
Prison bunk with shallow depth of field to prison bars over windows
Nyitókép: Mark Meredith/Getty Images

Halálra ítélték, mert elsikkasztotta Vietnám GDP-jének 3 százalékát

A vádirat szerint 12,4 milliárd dollárt tett zsebre az üzletasszony.

Sikkasztás, vesztegetés és banki előírások megsértése miatt halálra ítélték Truong My Lan vietnami vállalkozót, aki a vádirat szerint 12,4 milliárd dollárt (közel 4500 milliárd forint), az ország tavalyelőtti GDP-jének csaknem három százalékának megfelelő összeget sikkasztott el - jelentette a vietnami állami média csütörtökön.

Truong My Lan letartóztatása az egyik legkirívóbb történet a Vietnamban tavalyelőtt indított korrupcióellenes akció kezdete óta. A Lángoló kemence kódnevű műveletben több ezer cégvezetőt és állami alkalmazottat világítottak át.

A vád szerint bebizonyosodott, hogy Truong My Lan és bűntársai közel 12,5 milliárd dollárt sikkasztottak az ország legnagyobb bankjából, a Saigon Joint Stock Commercial Bankból, amelyet ténylegesen a 67 éves üzletasszony irányított több tucat meghatalmazott útján a nyomozók szerint.

A nyomozók szerint 2018 elejétől 2022 októberéig az üzletasszony óriási összegeket zsebelt be fedőcégeknek nyújtott törvénytelen hitelek megszervezésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Szemtől szembe a művészekkel – Less be a kulisszák mögé!

Szemtől szembe a művészekkel – Less be a kulisszák mögé!

A kortárs művészet egyik igen örömteli velejárója, hogy olykor lehetőség adódhat a művészekkel való találkozásra, beszélgetésre is. Műtermük ajtaját kitárva az alkotók egy olyan bensőséges térbe engedik be a látogatókat, ahol ők a kész vagy épp készülőfélben lévő művekkel testközelből találkozhatnak. Az alkotók tárlatvezetésein a kiállított műveken keresztül az érdeklődők szintén megismerhetik az alkotás folyamatát, kulisszatitkait. Összegyűjtöttünk pár olyan eseményt a csütörtökön induló Műtárgyak Éjszakája Fesztiválról, ahol nem csupán találkozhatsz a művészekkel, de mesélnek saját alkotófolyamatukról, sőt ti is kérdezhettek tőlük!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×