eur:
389.66
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Under arrest, a mans hands with clenched fists are handcuffed behind him. Black background with copy space.
Nyitókép: Jub Rubjob/Getty Images

Több száz migránst csempészett Magyarországra, de végül ráfizetett - videó

Embercsempészés miatt letartóztattak egy afgán férfit Magyarországon, aki a gyanú szerint 2023 márciusa és augusztusa között Ásotthalomnál több száz illegális migránsnak segített Szerbiából Magyarországra jutni.

A férfit - nemzetközi együttműködésben - a szerb hatoságok Belgrádban elfogták, majd április 2-án átadták a Röszkei Határátkelőhelyen az NNI Szegedi Osztály nyomozóinak. A Szegedi Járásbíróság április 4-én elrendelte N. Bismilah letartóztatását.

Az afgán férfi a cselekményét több, jelenleg ismeretlen bűntársával, bűnszervezet tagjaként végezte. A csoport tagjai között a feladatokat hierarchikusan osztották fel, nem használtak mobiltelefonokat, arcukat sállal és maszkkal takarták el. Attól sem riadtak vissza, hogy husángokat, köveket dobáljanak a járőrökre - ismertették a police.hu-n.

A rendőrség tudatta azt is, hogy a férfi társaival együtt az Ásotthalomnál létesített ideiglenes biztonsági határzárat a migránsok átjuttatása érdekében megrongálta, lenyomta a szögesdrótot, és ruhadarabokkal, plédekkel letakarta. A kerítéshez létrákat vittek, a migránsokat megfelelő útba igazítással látták el.

A határvédelmi kamerarendszer felvételeinek elemzése, valamint a szerb hatóságokkal való együttműködésnek köszönhetően sikerült azonosítani az afgán férfit, aki ellen a Szegedi Járásbíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, majd végül Belgrádban elfogták.

A férfi ellen a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség is eljárást indított hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A KR NNI közölte, hogy embercsempészés miatt folyamatban lévő két másik ügyben kiadott európai elfogatóparancsok alapján is sikerült elfogni az elkövetőket, egyiküket Németországban, másikukat Hollandiában. A német hatóságok március 19-én egy szír, majd március 28-án a holland hatóságok egy ukrán állampolgárt adtak át a magyar szerveknek. Letartóztatásuk elrendelése mellett mindkét gyanúsított ellen nyomozást folytat a KR NNI.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×