eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága

Ilyen jármű se sűrűn akad horogra magyar autópályán - képek

Kiderült, miért érte meg három turistát meg egy utánfutót elvinni Angliába.

Három utassal és egy "speciális rakománnyal" indult útnak az a moldáv busz, amit az M1-es autópályán vontak ellenőrzés alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Az egyenruhásoknak gyanús lett egy Angliába tartó turistabusz a sztrádán: a járműben három ember ült, mégis utánfutót húzott maga után.

A járőrök kipakolták a plafonig zsúfolt vontatmány rakterét, amelyről kiderült, hogy miként lett volna nyereséges a turistajárat útja: abból összesen 7500 doboz román zárjegyes cigaretta került elő. A 36 éves sofőr azt mondta, hogy nem tudott az illegális mennyiségű füstölnivalóról, kollégái pakolták be a csomagokat – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának közleményében.

A pénzügyőrök a 15 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az elkövető több mint húszmillió forint bírságra is számíthat.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×