eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Chris Ryan/Getty Images

Kitartó tolvaj: kilenc napon belül négyszer érték tetten – videó

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki kilenc napon belül négyszer is fizetés nélkül akart távozni különböző kistarcsai élelmiszerüzletekből.

A vádirat szerint először 2023. július 20-án, a reggeli nyitás után közvetlenül szedett össze az elkövető több mint 80 ezer forint értékben műszaki cikkeket az egyik kistarcsai áruházban. Azokat még az eladótérben bepakolta a nála lévő utazótáskába. Ezután úgy akart távozni a kasszasoron keresztül, hogy ott csak egy péksüteményt fizetett ki. Magatartására azonban az áruház dolgozói már korábban felfigyeltek és feltartóztatták a rendőrök kiérkezéséig – olvasható a Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

Három nap nap múlva a férfi visszatért ugyanabba az üzletbe, ahol előtte megfogták. Ekkor három rúd szalámit és két kakaós csigát – összesen 9500 forint értékben – rejtett a táskájába, majd fizetés nélkül akart távozni. De ekkor is feltartóztatták és kihívták a rendőröket.

Mindössze két nappal az előző cselekmény után egy másik, szintén kistarcsai áruházban vásárolt a vádlott egy nőismerősével. Ekkor a férfi a nő táskájába rejtett 4 tábla tejcsokoládét és négy tasakos szalámit. Cselekményüket a biztonsági őr észlelte, így már a kaszasor végén várta őket. A vádlottat fel is tartóztatta amint áthaladt a pénztárakon. Ezt látva a nő kipakolt a táskájából három tábla csokoládét és három tasak szalámit, majd távozni akart az üzletből, de őt is feltartóztatták a táskájában maradt termékekkel.

Négy nap múlva már egy másik kistarcsai áruházban tűnt fel a férfi. Itt közel 25 ezer forint értékben szedett össze különböző élelmiszereket a bevásárlókosarába. A vásárlás során egyre közelebb sétált a bolt fotocellás bejárati ajtajához, várva a megfelelő pillanatot. Miután észlelte, hogy az ajtó egy újabb vásárló érkezése miatt kinyílt, a nála lévő bevásárlókosárral együtt kifutott az üzletből. Az alkalmazottak azonban már korábban felfigyeltek a vádlott gyanús viselkedésére, így az üzlet előtt elfogták és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.

(A videón a legutolsó cselekményről készült kamerafelvétel látható.)

A férfi ellen többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopási cselekmény miatt emelt vádat a Gödöllői Járási Ügyészség.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×