eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk
A closeup of a dimly lit prison holding cell door with gripping the bars - 3D render
Nyitókép: allanswart/Getty Images

Jó pénzért mobilokat csempészett a két börtönőr a raboknak, de ez még nem minden – videó

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény elkövetése miatt indítványozta a két férfi letartóztatásának elrendelését.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy észak-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben körletfelügyelőként dolgozó két férfi illegális kapcsolatot tartott fenn az intézet különböző objektumaiban elhelyezett fogvatartottakkal és azok hozzátartozóival. Ennek során a büntetés-végrehajtási őrmesterek 2023 októberében jogtalan előnyként

készpénzt fogadtak el azért, hogy a fogvatartottak részére tiltott tárgyakat vigyenek be az intézetbe.

A nyomozás eddigi beszerzett adatai arra utalnak, hogy az egyik felügyelő kifejezetten kereste a kapcsolatot fogvatartottak rokonaival, akiket telefonon, de akár személyesen is igyekezett pénz átadására rávenni, amelyért cserébe hivatali kötelességének megszegését ígérte – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Az egyik elkövető 60 ezer forintot vett át azért, hogy mobiltelefont és gyógyszert csempésszen be egy fogvatartottnak, míg a másik felügyelő két elítéltnek vitt be telefonokat 170 ezer forintért cserébe.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentésére indult ügyekben a nyomozó ügyészség az NVSZ közreműködésével a hét elején bűnügyi akciókat szervezett, amelynek keretében elfogta az elkövetőket, szolgálati és lakóhelyükön kutatást hajtott végre, majd elrendelte őrizetüket és gyanúsítottként hallgatta ki őket.

A nyomozó ügyészek az egyik elkövető lakásán kábítószer fogyasztásához használt eszközöket, továbbá kábítószergyanús anyagot foglaltak le, és a férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt is pozitív eredményt hozott.

Ügyészi indítványra a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa az egyik terhelt letartóztatását elrendelte, míg a másik elkövető esetében a bíróság csütörtökön dönt a kényszerintézkedés tárgyában.

A gyanúsítottak nem ismerték el a bűncselekmények elkövetését.

A büntetés-végrehajtási intézet a szükséges személyügyi intézkedéseket megtette, a két érintett személy szolgálati jogviszonyát azonnali hatállyal felfüggesztette.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×