eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A closeup of a dimly lit prison holding cell door with gripping the bars - 3D render
Nyitókép: allanswart/Getty Images

Jó pénzért mobilokat csempészett a két börtönőr a raboknak, de ez még nem minden – videó

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény elkövetése miatt indítványozta a két férfi letartóztatásának elrendelését.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy észak-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben körletfelügyelőként dolgozó két férfi illegális kapcsolatot tartott fenn az intézet különböző objektumaiban elhelyezett fogvatartottakkal és azok hozzátartozóival. Ennek során a büntetés-végrehajtási őrmesterek 2023 októberében jogtalan előnyként

készpénzt fogadtak el azért, hogy a fogvatartottak részére tiltott tárgyakat vigyenek be az intézetbe.

A nyomozás eddigi beszerzett adatai arra utalnak, hogy az egyik felügyelő kifejezetten kereste a kapcsolatot fogvatartottak rokonaival, akiket telefonon, de akár személyesen is igyekezett pénz átadására rávenni, amelyért cserébe hivatali kötelességének megszegését ígérte – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Az egyik elkövető 60 ezer forintot vett át azért, hogy mobiltelefont és gyógyszert csempésszen be egy fogvatartottnak, míg a másik felügyelő két elítéltnek vitt be telefonokat 170 ezer forintért cserébe.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentésére indult ügyekben a nyomozó ügyészség az NVSZ közreműködésével a hét elején bűnügyi akciókat szervezett, amelynek keretében elfogta az elkövetőket, szolgálati és lakóhelyükön kutatást hajtott végre, majd elrendelte őrizetüket és gyanúsítottként hallgatta ki őket.

A nyomozó ügyészek az egyik elkövető lakásán kábítószer fogyasztásához használt eszközöket, továbbá kábítószergyanús anyagot foglaltak le, és a férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt is pozitív eredményt hozott.

Ügyészi indítványra a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa az egyik terhelt letartóztatását elrendelte, míg a másik elkövető esetében a bíróság csütörtökön dönt a kényszerintézkedés tárgyában.

A gyanúsítottak nem ismerték el a bűncselekmények elkövetését.

A büntetés-végrehajtási intézet a szükséges személyügyi intézkedéseket megtette, a két érintett személy szolgálati jogviszonyát azonnali hatállyal felfüggesztette.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×