eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Door handle
Nyitókép: Photographer, Basak Gurbuz Derma

Túszejtés nem volt - kiderült, miből adódott a konfliktus a XII. kerületi középiskolában

Túszejtés nem történt, de személyi szabadság megsértése miatt nyomoznak a rendőrök.

Február 1-jén az egyik diák megbeszélést kezdeményezett az osztályfőnökével az iskola tanári szobájában, ám a beszélgetés végén percekig nem engedte távozni a pedagógust a helyiségből. A 19 éves fiatalt a helyszínről előállították és személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki − közölte Csécsi Soma rendőr alezredes.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az eset részleteiről elmondta,

a diák úgy gondolta, hogy az osztályfőnök rögzítette a mobiltelefonjával a beszélgetésüket és attól félt, hogy a felvételt fel fogják használni ellene.

Kérte a tanárt, mutassa meg neki a mobiltelefon tartalmát, illetve törölje a felvételt. A tanár erre nem volt hajlandó, ki akart menni a teremből, de a diák „ráfogott a kilincsre”. A mintegy 15 percen át tartó eset közben a diák más tanárt beengedett az irodába, ahol az iskola igazgatója és annak helyettese is jelen volt.

Csécsi Soma tájékoztatása szerint a diák a kihallgatáson elmondta, a megbeszélést azért kezdeményezte a tanárral, hogy tisztázzon egy korábbi félreértést. Hónapokkal korábban ugyanis egy óraközi szünetben az egyik osztálytársa azt kérdezte a fiútól, hogy mit tenne, ha lenne egy lőszere. Erre ő megnevezte az egyik osztálytársát, hogy őt lőné le. Arra a kérdésre pedig, hogy mit tenne, ha három lőszere lenne, két másik osztálytársat is megnevezett a diák, illetve azt is mondta, belelőne a radiátorba, hogy felrobbanjon az egész iskola − ismertette a szóvivő.

Hozzátette: a nyomozás során tanúként kihallgatott diákok, a beszélgetés fültanúi azt mondták, nem keltette bennük fenyegetettség érzetét társuk kijelentése.

Csécsi Soma hangsúlyozta, a nyomozás keretében a fiatalnál kutatást is tartottak, ahol lőfegyvert, lőszert nem találtak a nyomozók, azonban adathordozókat foglaltak le. Szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálják, hogy más vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósulhatott-e − fűzte hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×