eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Police.hu

Meg akarta öletni bántalmazó volt férjét

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki 500 ezer forintot fizetett volna korábbi házastársa megöléséért.

A vádirat lényege szerint a vádlott négy éve vált el férjétől, akivel a viszonya a válást követően feszült maradt, mivel

a sértett különélésük után is zaklatta és bántalmazta a nőt.

A terhelt 2023. év elején határozta el, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására, így jutott el egy ismerőse közvetítésével ahhoz a személyhez, aki vállalta a megbízást. A vádlott megbízottjával az egyik kaposvári temetőben találkozott először 2023 februárjában személyesen, akinek megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, valamint fotót is mutatott a sértettről.

Megállapodásuk szerint a nőnek 250 ezer forintot kellett volna előlegként fizetnie, de a kaposvári benzinkútra megbeszélt találkozón csak 150 ezer forintot tudott adni a megbízottnak, ezért megegyeztek abban, hogy a fennmaradó 100 ezer forintot másnap kapja meg az első találkozásuk helyszínén.

A nőt azonban a temetőnél másnap már a rendőrség várta, így a terhelt nem jutott tovább az emberölés előkészületénél

– olvasható a Somogy Vármegyei Főügyészség közleményében.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×