eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Close-up of a young adult rolling a marijuana joint against a blurred background. Man placing desiccated marijuana leaves inside rolling paper.
Nyitókép: juanma hache/Getty Images

Háromezer embert tett boldogtalanná a rendőrség egy magyarországi autópálya-pihenőben

Mintegy 15 millió forint feketepiaci értékű kábítószert talált és foglalt le a rendőrség egy akció során, ezzel csaknem háromezer adagot vontak ki a forgalomból.

A gyanúsítottak több kilogramm marihuánával tartottak haza Svájcból, amikor január 24-én egy magyarországi pihenőhelynél rajtuk ütöttek a hajdú-bihari rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai. Az autóból, amelyben a rendőrök látókörébe került 31 éves kabai férfi, barátnője és egy ismerőse utazott, több kilogramm fóliába csomagolt, droggyanús, zöld növényi törmelék került elő.

Ezzel egy időben egy hajdúszoboszlói házaspárt is elfogtak, akik a gyanú szerint rendszeresen vásároltak a kabai lakostól kábítószert, amit továbbértékesítettek.

A kutatások során további fél kilogramm kábítószergyanús anyagot, a kereskedéshez szükséges eszközöket, valamint 2,5 millió forintot foglaltak le a nyomozók.

A 31 éves férfit, 27 éves barátnőjét és a házaspár férfi tagját jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat. A házaspár női tagjának kábítószer-kereskedelem, míg a külföldi "kiruccanásban" résztvevő ismerősnek kábítószer-birtoklás miatt kell felelnie, jelenleg szabadlábon védekezhetnek - közölte a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×