eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Handcuffs Forrás:Getty Images/Peter Dazeley
Nyitókép: Forrás:Getty Images/Peter Dazeley

Lakat alatt a balkáni maffia vezére - videó

A 60 éves albán férfit Magyarországon kapták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya már évek óta folytat eljárást egy olyan bűnbandával szemben, amely a gyanú szerint a Balkánról folyamatosan drogot csempészett hazánkba. A jelentős kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozás adatai szerint a bűnszervezet feje, a 60 éves N. A. volt, akinek irányítása alatt a banda tevékenységébe saját fia mellett számos magyar állampolgár is részt vett - írja a police.hu.

A csapat hierarchikusan szervezetten és konspiráltan működött. Ami drogot hazánkba hoztak, azt a különböző albán és koszovói futárok vitték el a magyar dílerekhez, akik aztán értékesítették, majd az ebből befolyt összeget vagy a főnök fia, vagy egy velük szoros kapcsolatban álló magyar nő vitte ki rendszeresen Szerbiába N. A.-nak. Egy szállítmánnyal általában mintegy 10 kilogrammnyi kábítószer érkezett Magyarországra, a drog főként kannabisz volt.

Bár a banda tagjait 2019-ben már jogerős elítélték, a bűnhálózat vezetőjét viszont csak később kapták el. Őt hét év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, és nyolc évre kiutasította Magyarországról. Tavaly nyáron szabadult, azonban eltűnt a hatóságok látóköréből és újból kábítószer kereskedelemmel kezdett foglalkozni.

Budapesten fogták el a balkáni maffia vezérét. Forrás: police.hu
Budapesten fogták el a balkáni maffia vezérét. Forrás: police.hu

A KR NNI mellett kereste őt több hatóság is, európai és nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van vele szemben. A szerb rendőrök azért körözik, mert egy náluk folyamatban lévő eljárásban is felmerült, hogy a 60 éves albán férfi egy olyan bűnszervezet tagja, amely Koszovón és Szerbián keresztül az Európai Unió területére heroint, kokaint és kannabiszt csempészett be.

A szerb nyomozókkal való együttműködés során jutottak olyan információkhoz az NNI munkatársai, hogy N. A. Magyarországon tartózkodhat. Majd több társszerv bevonásával sikerült azonosítani a pontos tartózkodási helyét. Elfogását a TEK műveleti egysége hajtotta végre, mivel felmerült, hogy fegyvere lehet.

Az akció november 10-én délben volt. A TEK munkatársai Budapest VIII. kerületében fogták el, majd az NNI nyomozói valamennyi hozzá köthető ingatlanban kutatásokat hajtottak végre, és lefoglaltak minden olyan eszközt, amely az ügy szempontjából fontos lehet.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×