eur:
389.39
usd:
363.55
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
hacker  phishing scam during coronavirus pandemic cyber security concept
Nyitókép: thomaguery/Getty Images

Kerti gépet ígértek, internetes csalókat fogtak el Budapesten

A két bűnöző strómanok közreműködésével, álhirdetésekkel csaltak ki több millió forintot emberektől. - közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n.

A csalók letartóztatásáról a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentése alapján a police.hu számolt be. A 18 és a 20 éves elkövetők az egyik online piactéren, hamis felhasználói profilokat hozott létre, majd ott különböző használati tárgyakat, például bútorokat vagy kerti gépeket hirdetett eladásra. A jelentkezőket ezután rávették arra, hogy az előleget vagy akár a teljes vételárat előre utalják át.

A kicsalt összegeket sosem a saját számlájukra kérték, hanem ismerősökére, akik levették az érkezett pénzt onnan, majd átadták azt a csalóknak.

A nyomozók a csalók elfogását megelőzően öt strómant azonosítottak, akiket pénzmosással gyanúsítanak.

A 18 éves férfi édesanyja - aki szintén közreműködött az álhirdetések feladásában - csalás elkövetése miatt szeptember 7-e óta letartóztatásban várja a további eljárást. Az ügynek jelenleg 22 sértettje van, de valószínűleg a sértettek száma és a gyanúsítottak köre is bővül majd - ismertette a rendőrség.

A két fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat. Csalás bűntette miatt nyomoz ellenük a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A két fiatal egy másik bűncselekmény miatt folytatott nyomozásban során került a baranyai rendőrök látókörébe, amiben egy férfi hatszáz embert tévesztett meg otthonról végezhető munkáról szóló hamis hirdetésekkel.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×