eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyezséget kötött az ügyészség a sikkasztó polgármesterrel

A siklósi ügyészség sikkasztás miatt emelt vádat egy volt polgármesterrel és élettársával szemben, akik közel 42 millió forintot sikkasztottak el az önkormányzattól.

A vádirat szerint a férfi 2010. és 2021. évek között Siklósnagyfalu község polgármestere volt, míg élettársa az önkormányzati hivatalánál állt munkaviszonyban. A nő munkája során hozzáfért az önkormányzat bankszámláihoz.

A polgármester 2020-ban sikkasztott. Az ügyészség szerint úgy, hogy az élettársa az önkormányzat bankszámlájáról a polgármester bankszámlájára utalt át összegeket, amelyet részben saját szükségleteikre, részben

a polgármester szerencsejáték-szenvedélyére fordítottak.

Emellett a polgármester kérésére az élettárs a saját számlájára is utalt az önkormányzat pénzéből. A vádlottak 2020-ban több mint nyolcmillió forint kárt okoztak az önkormányzatnak.

Más pénzt is lenyúlt

A Siklósnagyfalu Növénytermesztési Szolgáltató Szociális Szövetkezetet 2015-ben alapították, melynek vezető tisztségviselője a polgármester volt, aki a szövetkezet bankkártyáit magánál tartotta és azt használta. A polgármester 2016 és 2020 között számos alkalommal jogosulatlan vásárolt a kártyával, melyet nem a szövetkezet céljaira, hanem ismét csak szerencsejátékra költött.

A szövetkezet számlájáról a polgármester mellett élettársa is jogosulatlan átutalásokat hajtott végre 2020. évben. A polgármester a négy év alatt közel 34 millió forintot használt fel a szövetkezet pénzéből, melyből az élettársával közösen 8 millió forintot költöttek el.

A Siklósi Járási Ügyészség a vádlottakkal egyezséget kötött, mely alapján az ügyészség négy év börtön kiszabását kérte a polgármesterrel szemben.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×