eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

15 évet kaphat újszülött gyermeke kegyetlen megöléséért

A Miskolci Törvényszék tizenöt év fegyházra, mellékbüntetésül tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki tavaly július elején megölte újszülött gyermekét – tájékoztatott Tőzsér Ildikó, a törvényszék sajtószóvivője.

Az ítéleti tényállás szerint a nő várandós volt, de nem készült a gyermek születésére, nem járt terhesgondozásra, és a védőnőt is csak a cselekményt megelőző egy héttel kereste fel. Tavaly július elején késő este a vádlott hasa görcsölni kezdett, amit édesanyjának is jelzett, későbbi fájdalmairól és a magzatvíz elfolyásáról azonban senkinek sem szólt – írták.

A tájékoztatás szerint a nő a hajnali órákban a WC-re ülve szülte meg gyermekét, a köldökzsinórt pedig egy ollóval vágta el.

Az újszülött feje a vízzel telt öblítő részbe merült, ahonnan a vádlott csak néhány perc múlva emelte ki, majd a gyermeket a földhöz ütötte és egy törölközőbe csavarva magára hagyta.

Aznap délelőtt – valódi szándékát elhallgatva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére, ahol elrejtette a csecsemő holttestét – írták.

Az újszülött halálát fulladás, ellátatlanság és a koponyát ért ütés okozta. A törvényszék a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el, a nő felügyeleti jogát később született gyermekei tekintetében megszüntette – közölték.

A közlemény szerint törvényszék a büntetés kiszabásakor kis mértékben vette figyelembe enyhítő körülményként a vádlott büntetlen előéletét, de súlyosító körülményként értékelte a kitartó szándékkal párosult gátlástalan elkövetést, és a hasonló jellegű cselekmények emelkedő számát megyeszerte és országosan.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett, az ügyész és a védő három napot tartottak fenn nyilatkozattételre – közölte a sajtószóvivő.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×