eur:
389.21
usd:
367.86
bux:
55820.28
2023. szeptember 29. péntek Mihály
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Élete végéig a rácsok mögött maradhat a bozótvágós támadó

Mint erőszakos többszörös visszaesőt, emberölési kísérlet miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy férfit.

A vádlott és a sértett felesége korábban élettársak voltak, de kapcsolatuk megszakadt, amikor a férfi börtönbe került. Szabadulását követően ugyan helyreállították kapcsolatukat, de a nő a vádlott magatartása miatt visszaköltözött a férjéhez.

Emiatt a vádlott tavaly augusztus 9-én egy 43 centiméter pengehosszúságú bozótvágó kést vett magához, majd a hozzátartozóival közölte, hogy megöli a sértettet és annak feleségét, volt élettársát.

Este tíz óra körül ért a házhoz, amelyben a nő élt a férjével és annak családjával. Amikor belépett a kapun a kertbe, a kutyaugatásra kijött a házból a sértett, akinek

azt kiabálta, hogy meg fogja ölni.

A sértett visszafutott a házba, de az ajtót már nem tudta becsukni, így a vádlott bejutott az épületbe és rátámadt: többször a férj nyakára, majd hasára csapott a bozótvágóval, a sértett a kezével igyekezett megakadályozni az életveszélyes sérüléseket. A vádlott a dulakodás során folyamatosan a sértett és családja megölésével fenyegetőzött, kijelentette, hogy ha alvás közben talált volna rájuk, akkor a család összes tagját megölte volna. Végül sikerült a támadót lefogni és a kiskapun kiszorítani.

A férfi ezután hazament, lecserélte véres ruházatát, a bozótvágó kést elrejtette egy ismerősénél, majd másnap megszökött a rendőri intézkedés elől. A 35 éves szigetvári férfit a baranyai Mozsgón történt

támadás után két nappal, Zalaegerszegen fogták el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében, így az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×