eur:
388.49
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

Ötéves kisfiúra borult a megpakolt targonca, az édesapja vezette

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy 42 éves gellénházi férfivel szemben, aki saját gyermeke halálát okozta.

A vádirat szerint a férfi 2021. január eleje óta targoncavezetői munkakörben dolgozott egy zalaegerszegi cégnél, ahol homlokvillás targoncával rendszeresen szállított kötegelt betonacélt.

2022. augusztus 10-én este 7 órakor a vádlott túlmunkát vállalt, melynek ideje alatt a telephelyre magával vitte két kiskorú gyermekét is. A vádlott a targoncával egy 12 méter hosszúságú, több mint 2 tonna súlyú betonacél köteget emeld fel, a rakományt azonban nem az előírásoknak megfelelően rögzítette. A férfi a kötegelt betonacél emelése, mozgatása, és a targoncával haladás megkezdése előtt nem győződött meg arról sem, hogy az emelőgép környezetében más személy tartózkodik-e – olvasható a Zala Vármegyei Főügyészség közleményében.

Amikor a férfi a targoncával elindult, észlelte, hogy az emelőgép hatókörzetében tartózkodik ötéves kisfia, ezzel egyidőben azonban az általa mozgatott rakomány oldalirányban jobbra elcsúszott, elszakította a rögzítő hevedert, ami miatt a targonca egyensúlyából kibillenve az oldalára borult. Ennek során az emelőgép kezelőhelyének fémváza rázuhant a targonca közelében tartózkodó gyermekre, aki a baleset következtében

olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette.

A baleset oka az volt, hogy a vádlott szakszerűtlenül rögzítette a targonca rakományát, továbbá foglalkozása szabályainak megszegésével biztonságos módon nem győződött meg arról, hogy az általa működtetett erőgép környezetében tartózkodik-e más személy.

A férfivel szemben az ügyészség büntetővégzés kibocsátása iránti eljárást kezdeményező vádiratában a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetést, és targoncavezetői foglalkoztatásról eltiltást indítványozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×