eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
fotó: rendőrség
Nyitókép: rendőrség

Újabb megdöbbentő részletek a Bimbó utcai anyagyilkosságról - fotó, videó

Már őrizetben van a 32 éves nő, aki a gyanú szerint vasárnap megölte nevelőanyját annak II. kerületi, Bimbó úti lakásában - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, holtan találtak egy idős nőt II. kerületi otthonában, egy Bimbó úti társasházban vasárnap. Miután a helyszíni szemle során felmerült az idegenkezűség gyanúja, a rendőrség emberölés miatt rendelt el nyomozást.

Csécsi Soma rendőr alezredes felidézte: vasárnap késő este - 22.30-kor - érkezett bejelentés arról, hogy a II. kerületi Bimbó úton, az otthonában holtan találtak egy 75 éves nőt. A bejelentő az áldozat fia volt - tette hozzá.

A helyszínre érkező rendőrök a nyitott ajtón keresztül jutottak be a lakásba; mint kiderült, a gyanúsított véletlenül "mellézárta" az ajtót, így az tárva-nyitva volt.

Tájékoztatása szerint a helyszíni kihallgatás során a nő beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondta, hogyan és mivel hajtotta végre, sőt azt is megmutatta, hogy a lakáskulcsot pontosan hol dobta el a Mechwart lépcsőnél. Arról is beszámolt, hogy a bűncselekmény idején viselt ruházatát igyekezett elégetni, de az csak részben semmisült meg.

Az indítékokra egyértelmű magyarázatot nem adott a gyanúsított, de a családjával való viszonyát folyamatosan konfliktusok terhelték - jegyezte meg az alezredes, aki a gyilkosság körülményeiről nem közölt információkat.

A rendőrség először feltett egy videót, amelyet később levettek. Ebben a nő a körülményekről is beszélt. "Nem, rám nézett és szemmel vert, és azonnal éreztem az ideget” – felelte arra kérdésre, volt-e köztük szóváltás.

Csécsi Soma kiemelte: a bűncselekmény egyik tragikus mozzanata, hogy az elkövetéskor a nő kétéves gyermeke a másik szobában volt, őt mostanra intézetben helyezték el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×