eur:
395.44
usd:
372.09
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

Letartóztatták a halántékon szúró fiatalt

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a 18 éves fiatal férfinak a letartóztatását, akit emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt február 19-én éjjel két óra körül az Erzsébet téren szóváltásba keveredett a szintén 18 éves sértettel, akivel dulakodott is. Ezt követően a gyanúsított egy 10 centiméter pengehosszúságú késsel halántékon szúrta a férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett - írták.

Bizonyítottság esetén ez emberölés bűntette kísérletének megállapítására lehet alkalmas - állapították meg.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatását. A bíróság az indokok közül a szökés, elrejtőzés veszélyét nem találta megállapíthatónak.

Kiemelt társadalmi érdek azonban, hogy a hatóság a nyomozást a terhelt befolyásától mentesen folytassa le. A gyanúsított a bűncselekményt követően az egyik barátja lakására ment, ahol a nyomozó hatóság az elkövetés feltételezett eszközét a barát kabátzsebében találta meg - közölték.

A bíróság szerint alappal feltehető, hogy a terhelt kényszerintézkedés hiányában a bizonyítási eljárást - akár a tanúk befolyásolásával - veszélyeztetné.

A nyomozás állására és érdekeire figyelemmel a bíróság úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók - áll az indoklásban.

A végzés nem végleges - tette hozzá közleményében a törvényszék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×