eur:
389
usd:
361.91
bux:
68683.75
2024. május 8. szerda Mihály
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Valamit "súgott" az örömlánynak a rendőrségi segédelőadó

Hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a korábban a rendőrségen dolgozó férfival szemben az ügyészség, aki értékes bűnügyi információt osztott meg egy prostituáltként dolgozó nővel.

A fiatal férfi segédelőadóként dolgozott az egyik rendőrkapitányságon. Egy 2021 májusában, hivatásos állományú rendőröknek tartott eligazítást követően tudomást szerzett arról, hogy a rendőrség a Terrorelhárítási Központ bevonásával prostituáltakat is érintő, emberkereskedelem gyanúját felvető bűnügyben több személy elfogását tervezi - írja az esetről a Somogy vármegyei ügyészség

A férfi "szorosabb érzelmi kapcsolatban állt egy prostituáltként tevékenykedő nővel", és azért kiszivárogtatta a nőnek a tervezett rendőri intézkedés részleteit, így annak helyét és időpontját is.

A nő valójában nem lett volna érintett a rendőri akcióban,

ugyanakkor ismerte a bűnügy tényleges elkövetőjét, akihez eljuttatta az elfogásával kapcsolatos bűnügyi információt, ezért neki emberkereskedelemmel kapcsolatos bűnpártolás bűntette miatt kell felelnie.

Magyarország Ügyészsége
Magyarország Ügyészsége

A kiszivárgott adatok miatt a későbbiekben minősített emberkereskedelem bűntettével megvádolt férfi felöltözve, összecsomagolva, és adatoktól megtisztított mobiltelefonnal várta a hajnali órákban a hatóság embereit, melynek során meg is jegyezte a rendőröknek, hogy korábbi időpontban várta őket.

Az ügyészség a férfival és a nővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kért.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×