eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Különös wellness hétvége: ütötte, rugdosta a magyar rendőröket a szlovák férfi

Miskolcra jött kikapcsolódni a fiatalember, de sokat ivott és ütött és rúgott. Letartóztatták.

Letartóztatásban a szlovák férfi, aki ittasan ütötte és rugdosta a rendőröket

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő külföldi férfit, majd indítványozta letartóztatásának elrendelését, amellyel a bíróság egyetértett.

A megalapozott gyanú szerint 2022. november 26-án 2 óra körül a barátaival wellness hétvégére hazánkba érkező szlovák fiatal, ittas állapotban agresszívan viselkedett Miskolc belvárosában, ezért a rendőrök intézkedés alá vonták.

A 25 éves férfi váratlanul, egy hirtelen mozdulattal, ököllel, közepes erővel megütötte az egyik rendőr arcát, majd miután a másik rendőr lefogta a karját, az elkövető azt a szorításból kirántotta és ököllel a másik rendőrt is megütötte.

Ezt követően a rendőrök földre vitték a férfit, melynek ellenállt és a hátán fekve

a rendőr őrmestert páros lábbal, talppal fejbe rúgta, majd egyszer a bordáját, továbbá mindkét lábszárát hozzávetőleg összesen 7-8 alkalommal eltalálva szándékosan megrúgta.

A rendőrök az elszenvedett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseik miatt magánindítványt terjesztettek elő az elkövetővel szemben.

A regionális nyomozó ügyészség intézkedett a férfi ügyészségre történt előállítására, elrendelte őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, amelynek során beismerő vallomást tett.

Tekintettel arra, hogy az elkövető Magyarországhoz semmilyen módon nem kötődik, a terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályokra figyelemmel egy évtől hét év hat hónapig terjedő szabadságvesztés, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlené válna, ezért vele szemben indokolt a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelése.

Minderre figyelemmel a nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája ma elrendelt. A végzést minden érintett tudomásul vette.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×