INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

miskolc

szlovák

wellness

Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration

Különös wellness hétvége: ütötte, rugdosta a magyar rendőröket a szlovák férfi

Infostart / MTI

Miskolcra jött kikapcsolódni a fiatalember, de sokat ivott és ütött és rúgott. Letartóztatták.

Letartóztatásban a szlovák férfi, aki ittasan ütötte és rugdosta a rendőröket

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő külföldi férfit, majd indítványozta letartóztatásának elrendelését, amellyel a bíróság egyetértett.

A megalapozott gyanú szerint 2022. november 26-án 2 óra körül a barátaival wellness hétvégére hazánkba érkező szlovák fiatal, ittas állapotban agresszívan viselkedett Miskolc belvárosában, ezért a rendőrök intézkedés alá vonták.

A 25 éves férfi váratlanul, egy hirtelen mozdulattal, ököllel, közepes erővel megütötte az egyik rendőr arcát, majd miután a másik rendőr lefogta a karját, az elkövető azt a szorításból kirántotta és ököllel a másik rendőrt is megütötte.

Ezt követően a rendőrök földre vitték a férfit, melynek ellenállt és a hátán fekve

a rendőr őrmestert páros lábbal, talppal fejbe rúgta, majd egyszer a bordáját, továbbá mindkét lábszárát hozzávetőleg összesen 7-8 alkalommal eltalálva szándékosan megrúgta.

A rendőrök az elszenvedett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseik miatt magánindítványt terjesztettek elő az elkövetővel szemben.

A regionális nyomozó ügyészség intézkedett a férfi ügyészségre történt előállítására, elrendelte őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, amelynek során beismerő vallomást tett.

Tekintettel arra, hogy az elkövető Magyarországhoz semmilyen módon nem kötődik, a terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályokra figyelemmel egy évtől hét év hat hónapig terjedő szabadságvesztés, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlené válna, ezért vele szemben indokolt a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelése.

Minderre figyelemmel a nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája ma elrendelt. A végzést minden érintett tudomásul vette.

Nyitókép: Rawf8/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018