eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: police.hu

Bulikból ittasan hazaigyekvő sofőrökre „vadásztak” a reggel

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányságának egyenruhásai az óbudai polgárőrök és közterület-felügyelők támogatásával ellenőrizték a közlekedőket 2022. november 27-én hajnali 4 és délelőtt 10 óra között.

Az egyenruhások a kerület több pontján, valamint mozgó ellenőrzés során 614 gépjárművezetőnél alkalmaztak alkoholszondát – írja a Police.hu.

A szűrés során négy vezetőt fogtak el ittas vezetés miatt, másik négyet pedig mintavétel céljából állítottak elő. A nyolc ittas vezető közül kettőnél kábítószergyanús anyagot is találtak, velük szemben kábítószer birtoklásának gyanúja miatt is eljárás indul. Két vezetővel szemben pedig azért indul büntetőeljárás, mert úgy vezettek, hogy korábban már eltiltották őket a járművezetéstől.

Hét emberrel szemben az ittas vezetést és a biztonsági öv használatának elmulasztását szankcionálták közigazgatási bírsággal, két esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki a stop tábla figyelmen kívül hagyása miatt – teszik hozzá.

Hasonló ellenőrzésekre a későbbiekben is lehet számítani a fővárosban.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×