Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot


MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

csepel

késes támadás

emberölés kísérlete

Close up on an adult black males hand holding a knife

A gazdáját védte a leszúrt kutya, az ügyészségség lépett a támadókkal szemben

Infostart

A Budai Központi Kerületi Bíróság keddi ülésén egy hónapra – 2022. november 4-ig – elrendelte annak a két fiatalkorúnak és két másik férfinak a letartóztatását, akiket emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak. A bíróság rendelkezése szerint a két fiatalkorú terhelt letartóztatását javítóintézetben kell végrehajtani.

A megalapozott gyanú szerint a kutyát sétáltató terheltek 2022. október 2-án hajnalban összeszólalkoztak egy szintén a kutyáját sétáltató férfival. A két eb egymásnak ugrott, mire a gyanúsítottak kést rántottak és veréssel, valamint megöléssel fenyegették meg a sértettet.

Az elsőrendű terhelt felszólította társait, hogy szúrják meg a sértett kutyáját, majd a társaság egyik tagja megrúgta a sértettet, aki ettől a földre esett. A férfi kutyáját az elsőrendű terhelt és egyik társa többször megszúrták, az állat nem sokkal ezután azonban ismét összeakaszkodott a másik kutyával. Ekkor a sértett megpróbálta szétválasztani a két ebet, amikor az elsőrendű gyanúsított késsel többször hátba, illetve combon szúrta őt, míg egy másik terhelt a sértett kutyáját szúrta meg több alkalommal.

Az állat a helyszínen elpusztult, gazdája életveszélyes sérüléseket szenvedett

– olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

Az ügyészség a szökés-, elrejtőzésnek, a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának, továbbá a bűnismétlésnek a veszélye miatt indítványozta a terheltek letartóztatásának elrendelését.

A gyanúsítottak bejelentett munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkeznek.

Az egyik terhelt büntetett előéletű, illetve ő és két társa az eljárás tárgyát képező bűncselekménnyel ellenük már folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt váltak megalapozottan gyanúsíthatóvá. Mindezek alapján esetükben megalapozottan lehet tartani attól, hogy kényszerintézkedés nélkül újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el – teszik hozzá.

A fentiek alapján a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatás alkalmazásával látta biztosítottnak.

A végzés nem végleges.

Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018