eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

A gazdáját védte a leszúrt kutya, az ügyészségség lépett a támadókkal szemben

A Budai Központi Kerületi Bíróság keddi ülésén egy hónapra – 2022. november 4-ig – elrendelte annak a két fiatalkorúnak és két másik férfinak a letartóztatását, akiket emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak. A bíróság rendelkezése szerint a két fiatalkorú terhelt letartóztatását javítóintézetben kell végrehajtani.

A megalapozott gyanú szerint a kutyát sétáltató terheltek 2022. október 2-án hajnalban összeszólalkoztak egy szintén a kutyáját sétáltató férfival. A két eb egymásnak ugrott, mire a gyanúsítottak kést rántottak és veréssel, valamint megöléssel fenyegették meg a sértettet.

Az elsőrendű terhelt felszólította társait, hogy szúrják meg a sértett kutyáját, majd a társaság egyik tagja megrúgta a sértettet, aki ettől a földre esett. A férfi kutyáját az elsőrendű terhelt és egyik társa többször megszúrták, az állat nem sokkal ezután azonban ismét összeakaszkodott a másik kutyával. Ekkor a sértett megpróbálta szétválasztani a két ebet, amikor az elsőrendű gyanúsított késsel többször hátba, illetve combon szúrta őt, míg egy másik terhelt a sértett kutyáját szúrta meg több alkalommal.

Az állat a helyszínen elpusztult, gazdája életveszélyes sérüléseket szenvedett

– olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

Az ügyészség a szökés-, elrejtőzésnek, a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának, továbbá a bűnismétlésnek a veszélye miatt indítványozta a terheltek letartóztatásának elrendelését.

A gyanúsítottak bejelentett munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkeznek.

Az egyik terhelt büntetett előéletű, illetve ő és két társa az eljárás tárgyát képező bűncselekménnyel ellenük már folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt váltak megalapozottan gyanúsíthatóvá. Mindezek alapján esetükben megalapozottan lehet tartani attól, hogy kényszerintézkedés nélkül újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el – teszik hozzá.

A fentiek alapján a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatás alkalmazásával látta biztosítottnak.

A végzés nem végleges.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×