eur:
389.2
usd:
361.74
bux:
68097.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az „Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás jelképe, Szőke Gábor Miklós Totem című alkotása végleges helyén, a keszthelyi Festetics-kastélyhoz tartozó Vadászati Múzeum udvarán az átadás napján, 2022. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Fejbe lőttek egy vadászt, a vendég ügyetlenkedhetett, most bíróság elé állítják

Maradandó károsodást, a többi között bénulást szenvedett az a vadász, akit egy vadászaton lőttek fejbe. Egy vendég ügyetlensége és gondatlanság okozhatta a bajt.

Egy 60 éves férfi egy vadászat során puskával fejbe lőtte a vadásztatót. A gondatlansága miatt a meglőtt férfi maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az eset 2020 nyarán történt a nagybörzsönyi erdőben.

A rendőrségre érkezett akkori bejelentés szerint a vendég megcsúszott a talajon és véletlenül fejbe lőtte a vadászatvezetőt. A rendőröknek a férfi azt mondta, hogy a terepjáróban ülő férfi a gépkocsi felé húzta őt, a mozdulat közben eldördült egy vétlen lövés, amely megsebesítette társát - írja a police.hu.

Az igazságügyi vadászati szakértő véleménye szerint a szabályok be nem tartása idézte elő a tragédiát. G. István a fegyvert nem a vadászattal és fegyvertartással kapcsolatos előírásoknak megfelelően tartotta, használta, ezért fordulhatott elő, hogy az utastérben kitámasztott golyós vadászlőfegyver egy mozdulattól elsült, a lövedék pedig a sértett fejét átszakítva, koponyájából egy darabot kitépve, a jármű tetején keresztül távozott.

A rendőrség felvétele
A rendőrség felvétele

Az orvosszakértő azt állapította meg, hogy a 42 éves áldozat súlyos egészségromlást szenvedett el. Maradandó fogyatékosságának mértéke 70 százalék feletti, a traumás sérülés következtében idegrendszeri károsodás, spasztikus bénulás alakult ki nála. A balesetre és az azt megelőző történtekre nem emlékezett.

A meggyanúsított férfi nem ismerte el a felelősségét. Állítása szerint a baleset tőle független, rajta kívül álló okok miatt keletkezett. Hozzátette, hogy a balesetet követően havi rendszerességgel 300 ezer forintot juttatott az áldozat családjának, melyet 2022-től 360 ezer forintra emelt.

Ennek ellenére a rendőrség a 60 éves férfival szemben súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×