eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Elsőre még sikerült lebeszélni, tegye el a kést, de aztán megint előkerült

Börtön lehet a történet vége.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 9-én egy XI. kerületi áruháznál együtt italozott több, hajléktalan életmódot folytató ismerősével. A már ittas állapotban lévő vádlott indulatosan viselkedett, a társaságában levő személyekkel kötözködött, majd az egyikükkel már az áruház közelében összeveszett.

A két férfi vitája dulakodásig fajult, később azonban egy időre megbékéltek egymással, és társaikkal együtt átmentek egy XXII. kerületi dohánybolthoz, ahol azonban ismét összeszólalkoztak. A vita során a vádlott elővette a nadrágján, egy tokban tartott kését, és azt támadóan a másik férfi nyakához emelte azzal a felszólítással, hogy kérjen bocsánatot. A férfinak sikerült ráfognia a vádlott kezére, majd hosszasan kérlelte, hogy tegye el a kést, míg végül a vádlott felhagyott a támadással – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Később a vádlott a társaság többi tagjával, villamossal a XI. kerület, Fülőke utcai megállóhoz ment, ahol leszálltak a járműről, és folytatták az italozást. Ennek során a vádlott a társaság egy másik tagjával is összeveszett. A vita során a két férfi egymásnak ugrott, kölcsönösen lökdösték és szidalmazták egymást, míg a vádlott ebben az esetben is előrántotta a kését, és azzal egy határozott mozdulattal mellkason szúrta a sértettet. Ezt követően a vádlott elhagyta a helyszínt, a többiek pedig a sérült társukhoz mentőt hívtak.

A sértett a bántalmazás következében életveszélyes szúrt sérülést szenvedett, életét kizárólag a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség a 29 éves férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, valamint emberölés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×