eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
money
Nyitókép: guinevra/Getty Images

Újabb négy gyanúsított a Völner-Schadl-ügyben

A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a korrupciós ügyben a legutóbb meggyanúsított személyek közül az egyik végrehajtó.

Újabb négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 19 gyanúsítottja van a Schadl-ügynek – értesült a 24.hu.

A Völner Pál volt államtitkárt és Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügyben érintett végrehajtó a hírportál cikke szerint Schadl György felesége, Schadl-Baranyai Helga, aki Gödöllőn önálló bírósági végrehajtó. A hatóságoktól szerzett információt a portál megkeresésére sem az érintett, sem pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nem erősítette meg, ugyanakkor a végrehajtói névjegyzékben kedden megjelent tájékoztatás szerint

Schadl-Baranyai Helga – férjéhez hasonlóan – már nem látja el a munkáját,

hanem egy másik végrehajtó, Bihari Zsófia Nóra vette át állandó helyettesítését. A letartóztatásban lévő MBVK-elnököt a felesége helyettesítette a budaörsi végrehajtói irodájában, ám a híroldal cikke szerint erre a posztra is egy másik végrehajtó került, Schadl György állandó helyettese immár Andresin Konstantin, aki Békéscsabán végrehajtó.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint továbbra is két személy van letartóztatásban, egyikük Schadl György, akinek 2021-ben saját budaörsi irodája még úgyis 102 milliót hozott, hogy letartóztatásban volt. Felesége gödöllői irodája rekordbevételre tett szert, 2021-ben 258 millió forint nyereséget termelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×