eur:
389.67
usd:
363.15
bux:
68207.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Fejszével és gázspray-vel felfegyverkezve mentek a rendőrökre – képek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy család három tagja ellen a Nyírbátori Járásbíróságon.

A vádirat szerint 2021. december 19-én egy nyírségi család nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott egy családi rendezvényen, majd szóváltásba keveredtek a közelben lakó kocsmárossal, aki követelésük ellenére nem adott nekik több alkoholt, ezért rátámadtak a feleségére.

A kocsmáros által értesített rendőrök megakadályozták, hogy a földre lökött nőt a 16 éves büntetett előéletű fiú és a szintén büntetett 51 éves anyja tovább bántalmazza és intézkedni kezdtek a rend helyreállítására.

Amikor a rendőrök testi kényszert alkalmaztak a fiatalkorúval szemben, 20 éves nővére odalépett és lábon rúgta az egyik rendőrt, miközben számos, az eljárás során ismeretlenül maradt jelenlévő indulatosan és ellenségesen kiabált a rendőrök felé.

Eközben a fiatalkorú kiszabadult a fogásból, magához vett egy 90 centiméter hosszúságú fejszét, és a rendőröket megöléssel fenyegetve azt kiabálta, hogy takarodjanak onnan.

Az anya egy könnyfakasztó spray-t hozott elő és annak használatával fenyegette a rendőröket, majd a lánya is bekapcsolódott a fenyegetésbe, míg a fia a fejszét és egy agyagvázát lengetett, valamint egy nagytestű kutyát kötött a bejárati ajtó elé, hogy a rendőrök ne tudjanak bemenni.

A gyanúsítottak az ügyészség indítványa alapján az elkövetés óta letartóztatásban vannak.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a két nőt ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre, a fiút felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre azzal, hogy a próbaidő tartamára rendeljen el számára pártfogó felügyeletet – zárul a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedéssel indult a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×